Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 21ης ΟΚΤΩΒΡΗ

Ολοένα και περισσότερο οι νέοι και οι νέες βιώνουμε την εργασιακή ανασφάλεια και την υποβάθμιση των σπουδών μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι αυτό του καθημερινού αγώνα για την επιβίωση, των πτυχίων χωρίς αξία και των μισθών που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών, υπονομεύει την ίδια μας της ζωή. Οι νέοι άνθρωποι είναι τα πρώτα θύματα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, αυτοί που βιώνουν στο πετσί τους την εργασία χωρίς όρους και θεσμικό πλαίσιο προστασίας, που αλλάζουν συνεχώς δουλειές βλέποντας το πτυχίο τους να απαξιώνεται από την ισοτίμησή του με τα διπλώματα των Κ.Ε.Σ, που ζουν με μισθούς πείνας και δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ.

Φτάνει πια!

Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι αυτό της οργανωμένης δράσης , αυτός του συλλογικού αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε τα συνδικάτα, να δημιούργησουμε σωματεία εκεί όπου δεν υπάρχουν, να πυκνώσουμε τις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στις ομοσπονδίες των εργαζομένων υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Το συλλαλητήριο της Τρίτης 21ης Οκτώβρη να γίνει η αρχή της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, που μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές θα αγωνιστεί για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και των αντεργατικών νόμων και θα πετύχει νέες νίκες.

Να δώσουμε μαζικά, δυναμικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των φοιτητικών συλλόγων.

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις προσπάθειες εκφοβισμού των μαθητών

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας , διευθυντές σχολείων και εισαγγελείς για εκφοβισμό των μαθητών. Αντί να αναρωτηθεί η κυβέρνηση για τα αίτια των κινητοποιήσεων, αντί να απαντήσει στα αιτήματά μαθητών, γονέων και καθηγητών για αύξηση των κονδυλίων και για κατάργηση της βάσης του 10, διαλέγει το δρόμο των εκβιασμών και του αυταρχισμού.

Το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από το Υπουργείο και τους εντολοδόχους του. Διαλέγει τους δρόμους πάλης του μέσα από τις δικές του διαδικασίες και στον αγώνα του θα συναντηθεί με ολόκληρη την κοινωνία.

Ως Νεολαία Συνασπισμού στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες να κατέβουν στο δρόμο την Τρίτη 21 Οκτώβρη για να διεκδικήσουμε μαζί με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

[15/10/2008] Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα στο Ελληνικό Ιωαννίνων και την κατασκευή ΧΥΤΑ

Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση της Ν.Δ χρησιμοποιεί τον εκφοβισμό και τη βία για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις στην πολιτική της, ενώ αδιαφορεί πλήρως για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χτες το βράδυ η συγκέντρωση στο Ελληνικό Ιωαννίνων για να εμποδιστεί η έναρξη των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ, σημαδεύτηκε από τη ρίψη χημικών και την άσκηση σωματικής βίας εναντίον των κατοίκων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι η επιτροπή αγώνα των κατοίκων έχει καταθέσει στην Περιφέρεια εναλλακτική πρόταση μέρους κατασκευής του ΧΥΤΑ, η οποία και έχει αγνοηθεί επιδεικτικά, ενώ έχουν επισημανθεί οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της συγκεκριμένης απόφασης.

Αντί το Υπουργείο, σε συνεργασία με τους δήμους, να προχωρήσει σε προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, όπως και έχει υποχρέωση, αρκείται στο να κατασκευάζει ΧΥΤΑ – στην πραγματικότητα, χωματερές, αφού δεν έχει προηγηθεί ανακύκλωση-σε διάφορες αδύναμες περιοχές της χώρας. Αρνούμαστε οι περιοχές αυτές να δεχτούν τα σκουπίδια του «πολιτισμού» μας.

Η καταστολή δεν θα μας τρομοκρατήσει. Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει τους αγώνες των κατοίκων των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας και της Κέρκυρας, που βλέπουν τους τόπους τους να υποβαθμίζονται, εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής της κυβέρνησης για την ανακύκλωση.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

15/10/2008