Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Πανελλαδική πορεία και συγκέντρωση στη Λάρισα, Σάββατο 17/1

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ισραηλινά εγκλήματα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Αστακό, Πέμπτη 15/1


Η Νεολαία Συνασπισμού καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν πλήθος κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, καθώς και τοπικοί φορείς στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, την Πέμπτη 15/1, 1.00μμ, για να μπλοκάρουμε τον απόπλου των πλοίων, με τα αμερικάνικα όπλα που κατευθύνονται προς το Ισραήλ.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει κανένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας για να διευκολύνει τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, δεν θα παρακολουθούμε να εξελίσσεται αυτή η γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού ως απαθείς θεατές. Μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ε.Ε , που θυσιάζουν ανθρώπους στο βωμό του κέρδους.

Να αγωνιστούμε για τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών εγκλημάτων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό – Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον εξοπλισμό του Ισραήλ –Ακύρωση των στρατιωτικών συμφωνιών Ελλάδας-Ισραήλ και Ε.Ε-Ισραήλ
Δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

18 χρόνια από τη δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα , οι αγώνες μας συνεχίζονται – Η οργή μας ξεχειλίζει


H εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έδειξε με τον πιο τραγικό και ακραίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του κατασταλτικού μηχανισμού και της κυβέρνησης και τη χωρίς όρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά μας, στην ίδια μας τη ζωή.

Η δολοφονία του Αλέξη δεν μπορεί να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό. Σε κάθε διαδήλωση πνιγόμαστε στα χημικά από την αστυνομία, μετανάστες απάγονται και δολοφονούνται, άθλια εγκλήματα, όπως η περίφημη «ζαρντινιέρα», μένουν ατιμώρητα, τη στιγμή που μαθητές 14 χρονών κατηγορούνται με βάση τον τρομονόμο. Όσο και να θρηνήσουν οι δολοφόνοι του Αλέξη στις τηλεοράσεις, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα χέρια του εκτελεστή ειδικού φρουρού οπλίστηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που με τη βία και την καταστολή προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, να μας ελέγξουν.

έχουν κηρύξει πόλεμο στη νεολαία...

Το να είσαι νέος σήμερα στην Ελλάδα σημαίνει να πνίγεσαι στους τέσσερις τοίχους του σχολείου και του φροντιστηρίου, να σπουδάζεις χωρίς καμία διασφάλιση της αξίας του πτυχίου σου, να δουλεύεις χωρίς ωράρια και όρους, να ζεις διαρκώς με το φόβο. Με το φόβο να μείνεις στην ίδια τάξη, να σπουδάζεις κάτι που δεν θέλεις, να μην βρίσκεις ποτέ δουλειά, να μην πάρεις ποτέ μισθό πάνω από 700 ευρώ, δουλεύοντας πάντα ανασφάλιστος.

Τις μέρες αμέσως μετά την δολοφονία χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βρεθήκαμε στους δρόμους για να δείξουμε ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν άλλο. Για να δείξουμε ότι η ζωή μας, μάς ανήκει όσο παλεύουμε για αυτήν. Όσο και να προσπάθησαν, με τις εικόνες στις τηλεοράσεις από τα σπασμένα τζάμια και τα καμμένα αυτοκίνητα, να μας συκοφαντήσουν και να κρύψουν την ενοχή τους, δεν το κατάφεραν. Όσο και να έχουν προσπαθήσει να μας τρομοκρατήσουν για να μην ξανακατέβουμε στους δρόμους, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ πρόσφερε τις χειρότερες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Αντι να επιλέξει τους ενωτικούς αγώνες και να προωθήσει ένα μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού και στην πολιτική τους, επέλεξε να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνική έκρηξη, με ρητορεία που εύκολα υιοθετήθηκε ακομα και απο τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του συστήματος.

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κατάλαβει τιποτα, να τους διώξουμε...

Η στάση των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνει ότι δεν συνειδητοποίησαν τίποτα απο την κοινωνική αυτή έκρηξη. Επιλέγουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Είναι ανίκανοι να δουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους για τα αδιέξοδα της νεολαίας που αυτοί δημιουργησαν. Τις απαντήσεις σε αυτά τα αδιέξοδα τις ψάχνουν στα καλύτερα «επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας» και στη στοχοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οι απαντήσεις, όμως, στη σημερινή κρίση βρίσκονται στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απο αυτή της υποταγής στους νόμους του κέρδους, της αγοράς και της καταστολής, που τα δύο μεγάλλα κόμματα έχουν επιλέξει.

Οι αγώνες μας μπορούν να κερδίσουν - Τα θέλουμε όλα πίσω!

Αυτές οι μέρες άφησαν μια σημαντική παρακαταθήκη. Μια ολόκληρη γενιά έμαθε τι σημαίνει αγώνας και αλληλεγγύη. Εμαθε για τον αγώνα ότι όχι μόνο μπορεί να ταξιδέψει γρήγορα σε όλο τον κόσμο και να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας, αλλά να προκαλέσει και φόβο ικανό να αναγκάσει τον Γάλλο πρόεδρο να αναστείλει τη δική του αντιεκπαιδευτική μεταρύθμιση. Μια ολόκληρη γενιά μαθαίνει οτι οι απαντήσεις είναι συλλογικές και καμία σχέση δεν έχουν με τρομοκρατικές ενέργειες, τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για να εντείνει την καταστολή. Ο φόβος, όμως, αυτών που μας κλέβουν τη ζωή δεν έμεινε στο εξωτερικό. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, κατα τη διάρκεια της εξέγερσης, για την ανάγκη μιας «ισχυρής κυβέρνησης», υπονοώντας ως λύση τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι αγώνες μας είναι επικίνδυνοι για αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης , αφού μπορούν να φέρνουν αποτελέσματα.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, ελεύθερους χώρους και πράσινο, δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να γυρίσουν όλα ανάποδα και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους νέους και τις νέες όλης της χώρας και σε κάθε σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας στέρησαν τόσα χρόνια. Και ακόμα περισσότερα!

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ο βομβαρδισμός της Γάζας


Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα απο τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το αιμοχαρές καθεστώς του Ισραήλ προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ για τη νέα Μέση Ανατολή, δε διστάζει να καταπατήσει κάθε νομιμότητα φτάνοντας και σε σημείο να διεμβολίσει σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα.

Πέμπτη μέρα βομβαρδισμών με πάνω απο 400 νεκρούς (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) και χιλιάδες τραυματίες ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει την επιμονή του στην αντίσταση. Μέχρι στιγμής οι Ευρωπαικές κυβερνήσεις παρά την αντιπολεμική φρασεολογία, δεν πήραν καμμιά έμπρακτη πρωτοβουλία για την άμεση καταδίκη του Ισραήλ καταδεικνύοντας την ευθυγράμμισή τους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι στη χώρα μας, να πιέσουν με κάθε τρόπο δυνατό, την ελληνική κυβέρνηση μέσα από όλους τους ευρωπαικούς και διεθνείς οργανισμούς για την άμεση παύση των Ισραηλινών βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού.

Με αφορμή τα τραγικά αυτά γεγονότα, επανέρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη για την αλληλεγγύη των λαών, για την ειρήνη που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ο δυτικός καπιταλισμός.

Για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή πρέπει να υπάρξει και δικαιοσύνη στο παλαιστινιακό. Να υπάρξει ένα κράτος παλαιστινιακό, ανεξάρτητο, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είμαστε όλοι παλαιστίνιοι!