Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την Επιστολική & Ηλεκτρονική ψηφοφορία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: Η κατάλυση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας εκλογών


Με αφορμή την επιλογή της επιστολικής & ηλεκτρονικής ψήφου ως διαδικασία εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος ΚΟΥΡΑΚΗΣ, Θεανώ ΦΩΤΙΟΥ, Χρήστος ΜΑΝΤΑΣ, Απόστολος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ και Ευκλείδης ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεταμφίεση του ν.4076/2012 δεν άλλαξε ούτε το πνεύμα, ούτε το γράμμα του αντιδημοκρατικού νόμου Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι μεθοδεύσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φαίνονται στα κείμενα των νόμων αυτών, αλλά και σε εκείνα που συζητούνται τώρα στην Βουλή: Κατάλυση δημοκρατικών διαδικασιών, παράλληλα με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας των ΑΕΙ και υπαγωγή της στο διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ!
Εδώ και δύο χρόνια η ακαδημαϊκή κοινότητα δίνει μια σκληρή μάχη, όχι για να υπερασπιστεί το παλαιό κατεστημένο διαπλοκής και συνενοχής, αλλά για να διασφαλίσει την επιβίωση του τελευταίου ίσως κυττάρου Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία.
Στον αντίποδα, η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί μανιωδώς να μετατρέψει τις δημοκρατικές διαδικασίες σε διαδικασίες «a la carte», επιβάλλοντας ψήφο για τα Συμβούλια Διοίκησης μέσω ταχυδρομείου ή μέσω διαδικτύου!
  • Η πρακτική αυτή προσπαθεί να αλλάξει την έννοια της αντιπροσώπευσης στη Δημοκρατία, διότι ο πολίτης-ψηφοφόρος δεν γνωρίζει ποιο πρόσωπο εκπροσωπεί τη Δημόσια Αρχή, ούτε η Αρχή γνωρίζει επακριβώς την ταυτότητα και τη φυσική θέση του πολίτη. Με τον τρόπο αυτό κλονίζεται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία των συμμετεχόντων.
  • Η υλοποίηση των διαδικασιών εκλογής με τους παραπάνω τρόπους θα αποτελέσει προκρούστεια κλίνη για την εφαρμογή αυτών των αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών μέσων, όπως απορρέει από το άρθρο 51, σε ευρύτερη κοινωνική κλίμακα. Οι «εκλογές» με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στο πλαίσιο μιας «δημοκρατίας εκτάκτων αναγκών», όπως την επιθυμεί διακαώς η Τρόικα και η εγχώριοι σύμμαχοί της, θα έχουν σπουδαίο παράδειγμα προς μίμηση: «…όπως και στα ΑΕΙ!».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή τόσο στον καταστροφικό νόμο Διαμαντοπούλου, όσο και στη μεταμφίεσή του με τις ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου. Τώρα φανερώνεται το πραγματικό πρόσωπο των νόμων αυτών, αλλά και των βαθύτερων μεθοδεύσεων που με γοργό βηματισμό επιβάλουν: Λιγότερη Δημοκρατία παντού! Εμείς απαντάμε:
«Χωρίς Εκκλησία (ανοικτή συλλογική διαβούλευση), Δήμος (Δημοκρατία) δεν υφίσταται»
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των ακαδημαϊκών λειτουργών, διδασκόντων και εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στις χαλκευμένες εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης που είναι η αρχή του τέλους για τη Δημοκρατία, τόσο στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τόσο και στην υπόλοιπη κοινωνία.
  • Οι νόμοι 4009/11 και 4076/12 πρέπει να ακυρωθούν.»

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ"


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τα Γιάννενα επισκέπτεται τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ πρώτο σταθμό της πανελλαδικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επαφή με το λαό και τη κινητοποίηση της κοινωνίας για να μπει τέλος στην επερχόμενη καταστροφή και να ανατραπεί το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας ,αμέσως μετά την άφιξή του, θα επισκεφτεί στις 2 το μεσημέρι τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ όπου θα έχει συνάντηση με τους Ηπειρώτες γαλακτοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους της βιομηχανίας και στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στους πολίτες των Ιωαννίνων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Η.Μ. για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.


Γιάννενα 12-10- 2012