Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι να πλημμυρίσουμε τη Θεσσαλονίκη!

Τη στιγμή που τα σκάνδαλα, οι μίζες και η ακρίβεια έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλει νέα μέτρα εναντίον της νεολαίας.

Στο όνομα της καταπολέμησης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, εντείνεται η πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καλούμαστε οι νέοι που αμοιβόμαστε με 700 ευρώ να πληρώσουμε στο κράτος φόρους, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά κερδοφορίας στην Ευρώπη. Οι νέοι άνθρωποι είναι τα πρώτα θύματα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, αυτοί που βιώνουν στο πετσί τους την εργασία χωρίς όρους και θεσμικό πλαίσιο προστασίας, που αλλάζουν συνεχώς δουλειές βλέποντας το πτυχίο τους να απαξιώνεται από την ισοτίμησή του με τα διπλώματα των Κ.Ε.Σ, που ζουν με μισθούς πείνας και δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ.

Δεν πάει άλλο!

Πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Πρέπει να πάρουμε τα συνδικάτα στα χέρια μας. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στις συμβάσεις πείνας και εξαθλίωσης και στην ανεργία, να αγωνιστούμε για εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και για μαζικά συνδικάτα που θα συγκρουστούν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας.

Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες, εργαζόμενους, άνεργους και φοιτητές, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και να ενώσουν τις φωνές τους με σε μια συνολική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η 6η του Σεπτέμβρη πρέπει να είναι η αρχή νέων αγώνων, νέων διεκδικήσεων και νικών για όλους /ες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: