Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί στη συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζονται ανυποχώρητοι μετά και το αδιέξοδο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή με τον υπουργό Υποδομών, Γ.Ραγκούση. «Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), Θύμιος Λυμπερόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Είπε επιπλέον ότι οι αυτοκινητιστές δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε ως δυναμιτιστές του κλίματος τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν αυθόρμητα περιστατικά που δεν υιοθετούν και υπογράμμισε ότι στόχος τους δεν είναι να κλείνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Σήμερα εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο σταύθμευσαν στο παρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρέθηκαν στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου. Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην Επίδαυρο προκειμένου απόψε το βράδυ να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που έφτασαν για να παρακολουθήσουν παράσταση αρχαίου δράματος, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Ανοιχτά είναι από τις 5:15 το απόγευμα τα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών καθώς ομάδα ιδιοκτητών ταξί που κινήθηκε από την πόλη, έχει σηκώσει τις μπάρες καθιστώντας ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.

Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και στα διόδια Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών και Κορίνθου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, από ιδιοκτήτες ταξί. Λεκτικό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη. Στη Θεσσαλία εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: