Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων για τη δίκη του συλληφθέντα της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων


Η μαζική παρουσία φοιτητών, πανεπιστημιακών και εργαζόμενων στα ΑΕΙ στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου έλαβε χώρα η 69η Σύνοδος Πρυτάνεων, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συνολική αντιπαράθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική στο χώρο της Γ’βάθμιας εκπαίδευσης.
Η ανυποχώρητη στάση του φοιτητικού κινήματος απέναντι στις προσπάθειες εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πανικό στα αστικά επιτελεία. Η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν η Σύνοδος συνοδεύτηκε από άγρια καταστολή των διαδηλωτών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μια εργαζόμενη αλλά και πολλοί άλλοι διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης καθώς και να συλληφθεί ένας φοιτητής.

Η καταστολή  είναι ενδεικτική τoυ φόβου τους απέναντι στην κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα καθώς και της σαφής πλέον πρόθεσής τους να διαλύουν εξαρχής κάθε προσπάθεια των αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας να αντιπαρατεθούν με συλλογικό τρόπο απέναντι στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και της με κάθε μέσο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Εμείς από τη μεριά μας τους διαμηνύουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Εξάλλου οι συντονισμένες και ανυποχώρητες μάχες φοιτητών και εργαζόμενων των πανεπιστημίων είχαν σαν αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή του νόμου μέχρι και σήμερα και την ακύρωσή του στην πράξη.

Ως νεολαία Συνασπισμού, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συμφοιτητή μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας, ο καθένας απ’ αυτούς που αντιστέκεται στην πράξη στην κυρίαρχη πολιτική.

Καλούμε όλες και όλους να κάνουμε τη ν αλληλεγγύη μας πράξη την Τετάρτη, 30/5 στις 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.





ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια: