Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΣΚΟΥΠΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


 


          Τα ξημερώματα του Σαββάτου,26 Μαΐου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από το κτίριο της κατάληψης ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ με σκοπό να αποκλείσουνε την κατάληψη αλλά και γειτονικούς χώρους, όπως το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Παράλληλα, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, μετά από εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου τοποθετεί λαμαρίνες στα παράθυρα του κτιρίου και κάνει προσπάθεια να εκκενώσει το χώρο, στον οποίο διαμένουν μετανάστες. Στα πλαίσια της επιχείρησης, οι δυνάμεις της αστυνομίας προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών, χωρίς την παραμικρή αφορμή.


         Για μας, η απόφαση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντίθετα εκπορεύεται από την πολιτική των πογκρόμ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του φράχτη του Έβρου, της κάλυψης ρατσιστικών επιθέσεων, και της σκληρής εκμετάλλευσης μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων.

      Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την εξαθλίωση φταίνε οι εξαθλιωμένοι, αυτοί που βαφτίζουν «λαθραίες» ανθρώπινες ζωές, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης ντόπιων και μεταναστών.

      Αυτοί που αναπαράγουν ρατσιστικά παραληρήματα περί «υγειονομικών βομβών» και «ανακατάληψης πόλεων», αυτοί που καλλιεργούν το φόβο, το μίσος και την εγκληματικότητα, είναι οι ίδιοι που εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε ένα καθεστώς ομηρίας, αρνούμενοι να τους παρέχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να διαφύγουν από τη χώρα.

     Αυτοί που κραυγάζουν ότι για την ανεργία και την εγκληματικότητα «φταίνε οι ξένοι», κλείνοντας το μάτι στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι ίδιοι που διαλύουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, την περίθαλψη, την αξιοπρέπεια.

     Απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις, την τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη, τους κοινούς αγώνες ξένων και ελλήνων εργαζομένων, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Από την Ηγουμενίτσα ως τις γειτονιές της Αθήνας, από τα Γιάννενα ως το λιμάνι της Πάτρας και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουμε καθήκον να κάνουμε την αλληλεγγύη μας πράξη μέσα από πρωτοβουλίες, δράσεις και ανοιχτές συνελεύσεις.

      Στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχες δυνάμεις απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα των από κάτω, οι μετανάστες είναι θύματα και όχι θύτες. Κατά συνέπεια κάθε αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.


Η ανοχή στη φασιστική βία και τη ρατσιστική προπαγάνδα και η σιωπή απέναντι στην κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι συνενοχή.
  Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


OI METANAΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: