Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η «Καλλιστώ» καταγγέλει Εξόντωσαν κι άλλη αρκούδα στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων

Οι αρκούδες της Πίνδου, σύμφωνα με χθεσινή καταγγελία της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ», εξοντώνονται η μία μετά την άλλη από λαθροκυνηγούς.
Ένα πρόσφατο κρούσμα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων ανάγκασε την οργάνωση να ενεργοποιηθεί για μια ακόμη φορά. Το περιστατικό αυτό ήταν το τρίτο στο Νομό Ιωαννίνων μέσα σε διάστημα έξι μηνών.
Μάλιστα στο σχετικό δελτίο τύπου περιγράφεται με γλαφυρότητα ο τρόπος θανάτωσης, «δι’ απαγχονισμού», της αρκούδας.
«Ο θάνατος του άγριου ζώου προήλθε από πνιγμό, αφού πρώτα αυτό είχε παγιδευτεί από το λαιμό με συρμάτινη θηλιά. Αυτή η παράνομη «μέθοδος» σύλληψης και θανάτωσης ειδών άγριας πανίδας χρησιμοποιείται κυρίως για την παράνομη σύλληψη και θανάτωση αγριόχοιρων εκτός ή και εντός της κυνηγετικής περιόδου. Οι συρμάτινες θηλιές-μέθοδος φυσικά παράνομη- τοποθετούνται συνήθως σε περάσματα ζώων με σκοπό να τα παιδεύσουν και εν συνεχεία να τα εξοντώσουν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της άτυχης αρκούδας, η οποία παγιδεύτηκε και τελικά κατέληξε με το πλέον μαρτυρικό τρόπο. Στην περιοχή βρέθηκαν μάλιστα σημάδια πάλης του ζώου, ενδεικτικό της προσπάθειάς του να απεγκλωβιστεί από την παγίδα που του είχαν στήσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρκούδα, εν συνεχεία θάφτηκε πρόχειρα από τον υπαίτιο και αποτεφρώθηκε με σκοπό την εξάλειψη κάθε υποψίας και ίχνους».



copyright Π.Λόγος

Επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: