Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

«Τελείωσαν» και το πάρκο στα Λιθαρίτσια


Αναρωτιόμαστε: Υπάρχει άλλη πόλη στην Ευρώπη που να έχει μετατρέψει το μοναδικό κεντρικό της πάρκο σε πάρκινγκ; Τα Γιάννενα έχουν το θλιβερό προνόμιο να διοικούνται από μια δημοτική αρχή που έκανε τα Λιθαρίτσα υπαίθριο γκαράζ αυτοκινήτων!




Αυτή είναι η εικόνα του πάρκου χθες το πρωί. Τα αυτοκίνητα είναι παντού Αυτό δηλαδή που δεν συνέβαινε το 1980 και το 1990 συμβαίνει στα «προηγμένα» Γιάννενα του 2009 και μάλιστα στο σημείο που βλέπει το παράθυρο του δημάρχου!
Τα Λιθαρίτσια είναι γεμάτα από αυτοκίνητα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα. Η ευθύνη δεν είναι γενική και αόριστη. Ο δήμος όχι μόνο γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά έχει γίνει δέκτης καταγγελιών εδώ και μήνες.
Στις 5 Ιουλίου του 2008 ο «Η.Α.» είχε καταδείξει το πρόβλημα (φωτογραφίσαμε 120 αυτοκίνητα μέσα στο πάρκο) και μάλιστα οι γονείς είχαν παραπονεθεί στην εφημερίδα: «Έχω τύχει σε οδηγό, που μάλωσε τα παιδιά μας που έπαιζαν, να πάνε πιο πέρα για να παρκάρει», μας είχε πει μια μητέρα.
Οι απαντήσεις που είχαν δώσει στο δημοσίευμα μας στις 5 Ιουλίου του 2008 ο Κώστας Τσάγκας και ο Φώτης Μπουραντάς στερούνταν οποιασδήποτε βάσης.

Οι μπάρες και τα κλειδιά!

Ο μεν κ. Τσάγκας είχε πει ότι «ο δήμος κλείνει τη μπάρα, αλλά φαίνεται έχουν... και άλλοι κλειδιά και την ανοίγουν»! Ο δε Φώτης Μπουραντάς είχε ρίξει την ευθύνη στον… αγαπημένο του υπεύθυνο: ««Υπεύθυνη για την αστυνόμευση των παράνομων οδηγών είναι η Τροχαία».
Και υπεύθυνος για να κλείνει η μπάρα; Είχαμε ρωτήσει τότε. «Πολύ καλή η ιδέα σας, εμείς θέλουμε να μας καταθέτετε εποικοδομητι¬κές προτάσεις να τις εξετάσουμε», είχε απαντήσει ο κ. Τσάγκας.
Είναι προφανές ότι ο δήμος δεν θέλει να κλείσει το πάρκο. Αν ήθελε θα το είχε κάνει από τον Ιούλιο. Αυτό που θέλει είναι να διευκολύνει τους οδηγούς για να μην εισπράττει παράπονα απ’ όσους δεν βρίσκουν να παρκάρουν.
Χθες το πρωί πάντως, την ίδια στιγμή που το πάρκο ήταν γεμάτο απ’ άκρη σ’ άκρη με αυτοκίνητα, οι δημοτικοί αστυνόμοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς σχετικά «με τη συμπεριφορά τους και προπάντος την παράνομη στάθμευση»!
Μερικοί εξ αυτών. Οι υπόλοιποι φυλούσαν τις θέσεις του δημάρχου και των αντιδημάρχων έξω από το δημαρχείο. Ούτε ένας φυσικά στα Λιθαρίτσια!
Να μην ξεχνάμε τέλος ότι προεκλογικά ο δήμαρχος είχε συμπεριλάβει την ανάπλαση του πάρκου στα Λιθαρίτσια στις 10 κεντρικές του δεσμεύσεις προς τους Γιαννιώτες. Μάλλον ανάπλαση θα εννοούσε τη μετατροπή του σε πάρκιγκ.
Και μετά απορούμε γιατί έδωσε το μισό Βελισάριο για σπίτια στρατιωτικών και ονειρεύεται να χτίσει και το υπόλοιπο!

copyright Η.Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: