Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Αυτή τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στα Λιθαρίτσια, στις 19.30 ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων θα συζητήσει και θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.


Ο Χρήστος Μαντάς και ο Κώστας Μπασιούκας, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν χθες τα μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους πολίτες των Ιωαννίνων να συμμετάσχουν στη διαδικασία. «Την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για τη Siemens, εμείς είχαμε προειδοποιήσει από πριν για τα μέτρα που παίρνει τώρα η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μαντάς, ο οποίος προετοίμασε και για τα… επόμενα: «Έρχεται σοκ στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό» είπε, την ώρα περίπου που ο πρωθυπουργός έδινε μια «πρώτη γεύση», από την Αθήνα.

Ο κ. Μαντάς μίλησε ακόμη για τις «αναταράξεις» που υπάρχουν στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και ότι «εμείς, θα δώσουμε τη μάχη με αυταπάρνηση και θα πρέπει να κουβεντιάσουμε τη Δευτέρα για την επόμενη μέρα».

Ο κ. Μπασιούκας από την πλευρά του τόνισε ότι θεωρεί πως υπάρχει «ενορχηστρωμένη επίθεση» από μερίδα ΜΜΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωσε ότι «δεν μπαίνει θέμα αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ» απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν υπάρχει διαφωνία μεταξύ «ηγεσίας» και «βάσης». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός στους πολίτες που δεν ανήκουν στη συντηρητική παράταξη» τόνισε ο κ. Μπασιούκας και πρόσθεσε, ότι με το δεδομένο στο δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του κόμματος εκφράζονται διάφορες απόψεις από τις συνιστώσες «ίσως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψεις αποφάσεων με πλειοψηφία», παρέπεμψε όμως στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους αποφάσεις. Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του τόνισε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι διαγκωνισμοί για την επικράτηση. Βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισοτιμία των συμμετεχόντων και είναι εγχείρημα ενωτικό για την Αριστερά. Κανείς δε σκέφτεται να ‘αποδράσει’, το αντίθετο μάλιστα». Κατέληξε τονίζοντας ότι «το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναμετρηθεί με το αν μπορεί να πει κάτι που θα δίνει διέξοδο στα προβλήματα του κόσμου». Πανελλαδικό σώμα, με το ίδιο αντικείμενο συζήτησης θα γίνει στην Αθήνα στις 18 και 19 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: