Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων


Το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στη διευρυμένη χθεσινή του συνεδρίαση με συμμετοχή πλειάδας μελών που ενδιαφέρονται να μετέχουν και δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΟΤΑ, μετά από εκτενή συζήτηση, όπου αναδείχθηκε ομοθυμία κατευθύνσεων, και στο πνεύμα της πρόσφατης συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής αποφάσισε:

1. Να προχωρήσει στη συγκρότηση κίνησης ΟΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού επεξεργαστεί παραπέρα και κάτω από τις τωρινές συνθήκες τις προτάσεις επίλυσης των τεράστιων τοπικών και γενικότερων προβλημάτων που έχει σωρεύσει ο δικομματισμός και η αυταρχική δομή και λειτουργία των ΟΤΑ, που πρόσφατα ενισχύθηκε από τον ακόμα αυταρχικότερο "Καλλικράτη", να εντείνει τις προσπάθειες πλατιάς συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων και των πολιτών που αντιστέκονται στην τρόϊκα και τα κυβερνητικά μέτρα μέσα σε αυτό το συγκεντρωτικό, νεοφιλελεύθερο και καταστροφικό μοντέλο διοίκησης.

2. Να εργαστεί εντατικά ώστε, πάντα με σεβασμό στον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, να αποτελέσουν οι Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές όχι κομματική καταγραφή αλλά εργαλείο ζύμωσης και συνένωσης των πολιτών σε κίνημα καταδίκης και ανατροπής της νοοτροπίας και των μέτρων καταστροφής κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, κάθε κοινωνικής παροχής και αλληλεγγύης, με τον ψευδή ισχυρισμό ότι ευθύνονται για την βαθιά κρίση, την οποία όμως γέννησε ο ίδιος ο καπιταλισμός, τα αχαλίνωτα μεγάλα συμφέροντα και η λεγόμενη «ελεύθερη» Αγορά τους.

3. Να λειτουργήσει πλέον ως συγκεκριμένη Συντονιστική Επιτροπή ΟΤΑ και σε συνεργασία με τις άλλες τοπικές παρατάξεις που θα συμπλεύσουν να οργανώσει Ειδική Συνέλευση στο τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη, ώστε τόσο στον Νομό μας, όσο και πανηπειρωτικά σε συνεργασία με τις άλλες Νομαρχιακές Επιτροπές, να αναδειχθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μάχης κατά της νοοτροπίας και των εκπροσώπων των δυνάμεων που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα και την άγρια αντεργατική πολιτική, είτε συμπράττουν με αυτές.

4. Στο πνεύμα αυτό παρατάξεις όπως η "ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ", στην οποία μετέχουν και πολλοί υπέρμαχοι των κυβερνητικών μέτρων εναντίον των εργαζόμενων και του λαού γενικότερα, δεν μπορεί παρά να οριοθετούνται έξω από κάθε συνεργασία ή στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: