Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έρχεται θερμός χειμώνας με μαζικές κινητοποιήσεις

"Θερμό χειμώνα" με μαζικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις λόγω των δυσχερών συνθηκών που οδηγούν "την οικονομία σε αποσάθρωση και διάλυση" προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί αντιπροσωπεία της με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Συνάντηση χθες της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών, προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια, αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Για τον "Καλλικράτη", επισήμαναν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους, αλλά και τη διοίκηση. Τέλος, για το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο μέτρο.

Πάντως, απο την πλευρά των υπουργών δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα παραπάνω, καθώς, όπως διευκρίνισε κατόπιν ο Γ. Ραγκούσης, η συνάντηση αυτή ήταν προπαρασκευαστική, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Παπανδρέου - ΑΔΕΔΥ πριν από τη ΔΕΘ.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του μέλους της αντιπροσωπείας κ. Δέσποινας Σπανού, η οποία τόνισε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το "θεαθήναι", καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα, ενώ υπογράμμισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το κόστος ζωής.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ γνωστοποιήθηκε η διοργάνωση κινητοποιήσεων τόσο στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: