Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Η παρουσίαση της ανακοίνωσης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έγινε με τους όρους του κλασικού φασισμού. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και το ευρύτερο μνημονιακό μπλοκ στρέφουν  το ενδιαφέρον από το αδιέξοδο της ακολουθουμένης πολίτικης προς την υστερία για το μεταναστευτικό με βάση τις  πολιτικές τους σκοπιμότητες και κυρίως εν όψει των εκλογών.  Ο Χρυσοχοϊδης μεταξύ άλλων  αναφέρει : Η χώρα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ζήτημα δημόσιας υγείας. Οι μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν μια  «υγειονομική βόμβα που απειλεί την υγεία μας.» Με βάση αυτές τις δηλώσεις προχωρεί στην δημιουργία 30 κέντρων φιλοξενίας  όπου θα στεγαστούν  οι <<λάθρο>>- μετανάστες .
Η δημιουργία αυτών των ξενώνων  δεν γίνεται για την διασφάλιση της δημόσιας  υγείας ,της  τάξης  και  της ασφάλειας  αλλά  είναι μια  καθαρά  ταξική  επίθεση  στα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας. Αυτά τα κέντρα θα αποτελούν φυλακές  όπου οι μετανάστες θα ζουν κάτω από αθλιότερες  συνθήκες  απ ότι  τώρα . Εξάλλου τέτοιες  μορφές  <<φιλοξενίας>> έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου .Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπιζαν οι ναζί τους Εβραίους αντιμετωπίζει και τώρα η μνημονιακή κυβέρνηση τους μετανάστες. Άνθρωποι-σκουπίδια που στην πραγματικότητα έχουν εκπέσει της ανθρώπινης ιδιότητας, μολυσματικές εστίες που απειλούν την καθαρότητα και την υγεία του εθνικού σώματος, στυγεροί εγκληματίες που ληστεύουν τους φιλήσυχους γηγενείς εργαζόμενους. Τέτοιου είδους πολιτικές  ευνοούν τη δημιουργία ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων στην κοινωνία αλλά επιπλέον δίνουν πάτημα  και κάλυψη σε παρακρατικές ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή να μαχαιρώνουν μετανάστες  με λογικές φυλετικής καθαρότητας.
Την εγκληματικότητα την γεννούν η φτώχεια η πείνα και η απελπισία. Την εξαθλίωση την εντείνουν οι πολιτικές εξαίρεσης  δικαιωμάτων των μεταναστών και η κατάργηση κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας. Εκείνοι που ενοχοποιούν τους εξαθλιωμένους για την εξαθλίωση τους δεν είναι παρά εκείνοι που βυθίζουν τη κοινωνία στη φτώχεια την ανεργία και τον αυταρχισμό στόχος δεν είναι μόνο οι μετανάστες .Αν αφήσουμε τους μετανάστες να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης  ανοίγουμε το δρόμο για την στοχοποίηση  όλων όσων αγωνίζονται.
·         ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
·         ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
·         ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΦΗ ΣΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: