Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων


                         Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού Ιωαννίνων


29/3,πρωί :  Ομάδα νεοφασιστικών στοιχείων εισβάλλουν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής στην Αθήνα, όπου οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς, οδήγησαν στο νοσοκομείο δύο φοιτητές αριστερών σχημάτων.

29/3, βράδυ : Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 Πάνος Μπούρχας φιλοξενεί τηλεφωνικά στην εκπομπή του τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ( Ηλία Κασιδιάρη) , ελάχιστες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση των νεοφασιστών απέναντι σε αγωνιστές φοιτητές.

Η απόφαση αυτή του δημοσιογράφου να δώσει βήμα σε υποστηρικτές του φασισμού, στηρίχθηκε, κατά ένα τραγελαφικό τρόπο, πάνω στην ελευθερία της έκφρασης και στο δικαίωμα του διαλόγου. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν αποδεχόμαστε ως συνομιλητή κανέναν υποστηρικτή φασιστικών ιδεολογημάτων και κανένα νοσταλγό του Χίτλερ και πως δεν θα ανεχτούμε καμία εκφορά δημοσίου λόγου από εκπροσώπους τέτοιων ομάδων. 

Καταγγέλλουμε τη στάση του ΗΠΕΙΡΟΣ  TV1 να συμπεριλάβει στο δημόσιο διάλογο νεοφασιστικά στοιχεία καθώς  θεωρούμε ότι οδηγεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στην ολοένα αυξανόμενη ένταξή τους στο κάδρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Το να δίνεις λόγο σε ροπαλοφόρους και τσεκουροφόρους παρακρατικούς με πρόσχημα την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία, είναι πράγμα αντιπαραθετικό και επικίνδυνο, όταν έχεις να κάνεις με κείνους που στοχεύουν στην κατάλυση της δημοκρατίας  και στην κατάργηση του διαλόγου. 

06/04, βράδυ : Αποτέλεσμα της τηλεφωνικής παρέμβασης του φασίστα Ηλία Κασιδιάρη στην εν λόγω εκπομπή ήταν η κινητοποίηση ομάδας πολιτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, στο studio του σταθμού και εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους πετώντας γιαούρτια και αυγά προς τον παρουσιαστή-δημοσιογράφο Πάνο Μπούρχα και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. 

Ακόμα και αν αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν αποτελεί  επιλογή για μας, το τσάκισμα των φασιστών και των νεοναζί  και όλων όσων τους υποστηρίζουν και τους νομιμοποιούν, είναι χρέος μας και μονόδρομος απέναντι στην επικίνδυνη επώαση του «αυγού του φιδιού», ως αναγκαιότητα υπεράσπισης της δημοκρατίας. 


ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: