Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κατάληψη της Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων!

Η απόφαση της Διοίκησης της Φοιτητικής Εστίας Ιωαννίνων, να προσλάβει ιδιωτικό συνεργείο για τη λειτουργία του εστιατορίου, προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Οικότροφων της Εστίας, ο οποίος από την περασμένη Δευτέρα προχώρησε στην κατάληψη της Εστίας.
Σήμερα αναμένεται η λήψη νέας απόφασης, για το αν συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη, ωστόσο ήδη έχει προκληθεί πρόβλημα με τους νέους δικαιούχους οι οποίοι άρχισαν να φθάνουν στην πόλη μας από προχθές Δευτέρα.
Οι φοιτητές, επιθυμούν όμως και την κατάληψη να συνεχίσουν και τα δωμάτια να δοθούν στους νέους δικαιούχους, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο Διευθυντής της Εστίας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και έθεσε ως προϋπόθεση για τη διάθεση των δωματίων τον τερματισμό της κατάληψης.
Σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Μαργώνη, υποστηρίζει ότι οι καταληψίες επιχείρησαν να δώσουν μόνοι τους τα δωμάτια, αλλά σταμάτησαν την προσπάθεια, όταν ο Διευθυντής απείλησε με μηνύσεις τρεις οικοτρόφους, τους οποίους κατέστησε υπεύθυνους για οποιαδήποτε φθορά συμβεί στο Κτήριο.
Καταλήγοντας η κ. Μαργώνη δεν παραλείπει να καταγγείλει τη διοίκηση του Ε.Ι.Ν. αλλά και… τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκοντας την ΟΑΣΗ (!), το ΞΕΝΙΑ (!) και την Ολυμπιακή Αεροπορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: