Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η αριστερά, δύναμη για το σήμερα και το αύριο




* Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για τις παλαιότερες γενιές, κυρίως όμως για τους νέους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Οι προτάσεις μας αποτελούν ασπίδα κοινωνικής προστασίας απέναντι στην κρίση

* Πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας ετησίως με μοχλό έναν κοινωνικά αποτελεσματικό δημόσιο τομέα

Με ειλικρίνεια για τα σκαμπανεβάσματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και την πεποίθηση ότι η ενότητα αποτελεί μονόδρομο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε χθες στη ΔΕΘ τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Η ανακούφιση των ανέργων, η απαγόρευση των απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, αλλά και η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας ετησίως, ώστε τα 5 επόμενα χρόνια να βρουν δουλειά 500.000 άνεργοι, αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, που εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε επίσης τρόπους και πηγές εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων, όπως δίκαιο, απλό και αναλογικό φορολογικό σύστημα, μείωση των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών και καταπολέμηση της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Υπογράμμισε ότι το πολιτικό κατεστημένο πιέζει για "συναινετικού" τύπου λύση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να εφαρμοστούν αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: