Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ


Την Παρασκευή, 10/2 μετά το τέλος της απεργιακής πορείας, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε στο Πνευματικό Κέντρο με σκοπό να πραγματοποιήσει συνέλευση.
Εκεί, ύστερα από εντολή της δημοτικής αρχής Φίλιου, οι δυνάμεις καταστολής εμπόδισαν τους διαδηλωτές να μπουν στο χώρο και τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιων απ’ αυτούς.
Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές, εργαζόμενους, διαδηλωτές. Η προσπάθεια τρομοκράτησης από πλευράς κράτους, δημοτικής αρχής και αστυνομίας, δεν πρόκειται να καταστείλει την οργή και την ανυπακοή εργαζόμενων, νεολαίας και όλων όσων αντιστέκονται. Η καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι το τελευταίο όπλο μιας κυβέρνησης που καταρρέει μέρα με τη μέρα.
Πολύ σύντομα, κυβέρνηση, δημοτικοί άρχοντες και κατασταλτικοί μηχανισμοί θα καταλάβουν ότι η συνεχώς εντεινόμενη κοινωνική οργή και δυσφορία δε μειώνεται με βία, δακρυγόνα και καταστολή.
Η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση δεν μπορεί παρά να απαντηθεί στο δρόμο, στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες του επόμενου διαστήματος, μέχρι την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο στραγγαλισμό της κοινωνίας.
Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε την επίθεση στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας;
Ή εμείς, ή αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: