Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Χθες  21/2/2012 η κοινωνία των  Ιωαννίνων  αποκατέστησε τη μνήμη των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, διαδηλώνοντας  στην τοπική παρέλαση  ενάντια   στη διάλυση της κοινωνίας. Η νεολαία, ο κόσμος της δουλειάς βγήκαν στον δρόμο  υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία.
 Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι της  γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, που η κυβέρνηση μέσω της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε στο σφυρί, προσπάθησαν να προβούν σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία μοιράζοντας γάλα και γιαούρτια στα παιδιά, που τα συνόδευαν οι γονείς τους.
 Η απάντηση της  κυβέρνησης  ήταν  για μία ακόμη φορά η καταστολή, η ιδεολογική τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα και της αντίστασης. Θέλησε να παρουσιάσει τους διαδηλωτές ως εχθρούς της δημοκρατίας τη στιγμή που η ίδια είναι αυτή που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος.  Οι αστυνομικοί αρχικά με τις ασπίδες τους απώθησαν  τους διαδηλωτές  καθώς και  τους  εργαζόμενους και  παραγωγούς  της  Δωδώνης  επειδή φοβήθηκαν ότι τα γάλατα και τα γιαούρτια μπορεί να γίνονταν πολεμοφόδια  στα χέρια των παιδιών κατά της εξέδρας των πολιτικών. Κι όταν ο κόσμος άρχισε να αντιδρά, η... δημοκρατία επεβλήθη με τα  γκλομπ!
Αστυνομικοί  άρχισαν να  χτυπούν στο ψαχνό τους  φοιτητές  και  τους  εργαζόμενους  και παραγωγούς  της ΔΩΔΩΝΗ, σωριάζοντας αιμόφυρτους τουλάχιστον δύο  ανθρώπouς  ενώ  έγιναν και 6 συλλήψεις διαδηλωτών.
Ο λαός όμως μίλησε,  στους δρόμους.  Αντιστάθηκε στη βία του κράτους και απέδειξε ότι είναι έτοιμος να διαμορφώσει αυτός και μόνο αυτός τις πολιτικές  εξελίξεις  του τόπου. Ο αγώνας δεν τελείωσε, συνεχίζεται στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες του επόμενου διαστήματος, μέχρι την ανατροπή των  πολιτικών  που οδηγούν τους ανθρώπους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε την επίθεση στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας;
Όλοι και όλες στους δρόμους μέχρι την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: