Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

«Όαση» για τους πολίτες, με καφενείο και πινακοθήκη


Μια ασυνήθιστη απόφαση για τα μέχρι τώρα δεδομένα της, πήρε η δημοτική αρχή χθες για την Όαση. Να αποκατασταθεί πλήρως, να μεταφερθεί εκεί η Δημοτική Πινακοθήκη και να λειτουργήσει παράλληλα στο χώρο της, δημοτικό παραδοσιακό καφενείο, δικαιώνοντας τόσο την αντιπολίτευση, όσο και (κυρίως) τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν προκειμένου να παραμείνει ο κεντρικός και ιστορικός χώρος σε δημόσια διαχείριση και για δημόσια χρήση. Η πρόταση, η κατεύθυνση καλύτερα, για την αξιοποίηση του δημιουργήματος του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της μελέτης. Ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας τόνισε ότι υπάρχει μεν καθυστέρηση, αυτή όμως οφείλεται στο φόρτο εργασίας των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών και ότι σύντομα, η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί και θα περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΤΑΙ και μετά θα έρθει και πάλι σε συνεδρίαση του συμβουλίου για την τελική επικύρωση. «Πλήρης αποκατάσταση του κριτίου στην αρχική του μορφή. Μεταφορά της δημοτικής πινακοθήκης στο χώρο της Οασης και δημιουργία παραδοσιακού καφενείου. Το σημερινό σημείο όπου βρίσκεται η Πινακοθήκη δεν προσφέρεται για επισκέπτες της πόλης» τόνισε ο κ. Γκόντας. Ο δήμαρχος κάλεσε μάλιστα όλους όσους έχουν προτάσεις να τις καταθέσουν. Η αντιπολίτευση δια του Δημήτρη Θεμελή εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόταση που κατατίθεται.
Ο κ. Θεμελής ωστόσο, συνέστησε στη δημοτική αρχή να στρέψει την προσοχή στης στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, τονίζοντας ότι ήδη κατατέθηκε εξώδικο από δύο συμπολίτες «γιατί οι ενοικιαστές έβαζαν απαγορευτικά στο πάρκινγκ, στην είσοδο, σε πολίτες που ήθελαν να επισκεφθούν το πάρκο». Ο δήμαρχος απάντησε ότι ζήτησε αυτοψία από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζώης, υπεύθυνος κληροδοτημάτων, είπε ότι «αυτά που φτιάχνει ο επιχειρηματίας είναι σύμφωνα με το συμφωνητικό του».
Όσο για τα ενοίκια που χρωστάει ο προηγούμενος ενοικιαστής της «Όασης», ο κ. Γκόντας είπε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει τα χρήματα (τα οποία ο ίδιος δεν εισέπραττε για μεγάλο χρονικό διάστημα), με κάθε ένδικο μέσο, ακόμη και με κατασχέσεις κ.λπ. «Θα έχετε αναλυτική ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά στους συμβούλους.
Χωρίς νέα για το νερό
Αργότερα, έγινε και συζήτηση για το πρόβλημα υδροδότησης του λεκανοπεδίου, θέμα που είχε προτείνει η αντιπολίτευση. Τίποτε καινούργιο δεν ακούστηκε, σε σχέση με όσα ειπώθηκαν στην προτελευταία συνεδρίαση του σώματος, με τον κ. Γκόντα να αποδίδει το πρόβλημα υδροδότησης σε διαρροές, παράνομα ποτίσματα, κακό δίκτυο. Και πάλι, φαίνεται ότι πριν από το επόμενο καλοκαίρι δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση, καθώς αναμένεται η μελέτη της ΔΕΥΑΙ να είναι ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης έως το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τότε, ακούστηκαν και πάλι οι κλασικές εκκλήσεις για μικρότερη κατανάλωση κ.λπ. Τέλος, ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι θετικός στη μεταφορά νερού στο λεκανοπέδιο: «Μάλιστα έχει ζητηθεί η γνώμη μας και για τη λεγόμενη πρόταση Λευτέρη Καλογιάννη κι έχουμε συναινέσει» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: