Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τέτοια μέρα κάθε χρόνο και όλοι μιλάνε για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, λήψης των απαραίτητων μέτρων, αλλαγής κατεύθυνσης, και άλλες ωραίες διακηρύξεις που μένουν μόνο τέτοιες. Μιλάνε δε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα γενικά και αόριστα, λες και αυτά δεν έχουν συγκεκριμένους υπαίτιους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το τσιμέντο που άφησαν, η παραχώρηση και των τελευταίων στρεμμάτων δημόσιας γης στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την Εκκλησία, η εμμονή σε καταστροφικά «μεγάλα έργα» όπως η εκτροπή του Αχελώου, οι πυρκαγιές, η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού και των ακτών, η τσιμεντοποίηση και η εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, εντάσσονται σε μια συνολική πολιτική όπου το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων υποτάσσονται στη λογική του κέρδους.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, αντιτάσσονται τα κινήματα πολιτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Είναι αυτά που πέτυχαν νίκες ενάντια στην αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, ενάντια στη χρήση λιθάνθρακα, ενάντια στα σχέδια εντατικής τουριστικής εκμετάλλευσης και τα γκολφ σε μια σειρά πόλεις, όπως η Κρήτη, που υπερασπίστηκαν τον Ελαιώνα και τους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα, αλλά και την πρόσβαση όλων μας σε ελεύθερες παραλίες.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ήταν στο πλευρό των πολιτών, αντιτάχτηκε στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και στα κόμματα που τα υπερασπίζονται. Και μετά τις ευρωεκλογές θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας ενάντια σε όλους όσοι υποβαθμίζουν το περιβάλλον και τις ζωές μας.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: