Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η ΚΑΚΗ…ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!...

Ιωάννινα 30/05/2009

Κύριε Νομάρχη ,Κύριε Δήμαρχε. του Δήμου Ιωαννιτών η οδός Δωδώνης από την πλατεία ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι το <<μεσοχώρι>> και η οδός Αβέρωφ μέχρι το Κουρμανιό και η Κ. Καραμανλή μέχρι το Μόλο τις κάνατε <<μόστρα>> για τους επισκέπτες στην πόλη. Οι διαγραμμίσεις δεν γίνονται μόνο σ’ αυτή την περιοχή ,ενώ οι άλλες περιοχές είναι εγκαταλειμμένες ακόμη και αυτά τα κομβικά σημεία., όπως είναι αυτό της διασταύρωσης της οδού Νικοπόλεως με την Α. Παπαναστασίου

Η διαγράμμιση έχει ξεθωριάσει και την νύχτα δεν διακρίνει κανείς εάν υπάρχει επάνω στο οδόστρωμα το σήμα . Στο επίμαχο αυτό σημείο τα τροχαία ατυχήματα είναι πρώτα στην ημερήσια διάταξη που συζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Σχεδόν δεν περνάει μέρα , που να μην έχει γίνει τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς που δεν θρηνήθηκαν θύματα. Διερωτάται ο απλός πολίτης . Ποιος ευθύνεται για τα ατυχήματα σ’ αυτό το επίμαχο σημείο και κυρίως τη νύχτα; Ένας παράγοντας είναι απροσεξία των οδηγών, δεύτερος παράγοντας είναι η ξεθωριασμένη διαγράμμιση . Ο κάθε οδηγός περνάει τη διασταύρωση με<< την ψυχή στα δόντια>> για να επαληθευθεί το ρίμα κατά παράφραση <<Μέσα κούκλα ..έξω πανούκλα>>.

Κύριε Δήμαρχε , δεν έχετε πέντε κιλά χρώμα για να διαγραμμίσετε το επίμαχο συγκεκριμένο σημείο , που η διαγράμμισή του είναι σβησμένη εδώ και εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα; Εκτός αν ερίζετε σε ποιόν ανήκει αυτό το τμήμα . στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή στο Δήμο Ιωαννιτών; Διότι σε παλαιότερη διαμαρτυρία των κατοίκων την περίοδο της κατασκευής του δρόμου η απάντηση από την δημοτική αρχή ήταν ότι ανήκει στο οδικό δίκτυο της Νομαρχίας. Και ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον .

Έτσι οι οδηγοί που περνούν από την Νικοπόλεως στην Παπαναστασίου τώρα δεν διακρίνουν το επάνω στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να σταματάμε επάνω στην ερυθρά του οδοστρώματος και να γίνονται υπαίτιοι ατυχημάτων. Από τη δικιά σας αμέλεια , την περιφρόνηση της περιοχής , που δεν δίνετε την εντολή στο συνεργείο σας αφού συνεννοηθείτε με τον κ. Νομάρχη ποιος θα κάνει την διαγράμμιση.

Ως απλός πολίτης διερωτώμαι κ. Νομάρχα και κ. Δήμαρχε η Δ/νση της Τροχαίας Ιωαννίνων δεν σας ενόχλησε ποτέ με έγγραφό της για το επικίνδυνο αυτό σημείο ; Άλλωστε και σεις οι ίδιοι πολύ καλά γνωρίζετε το σημείο γιατί συχνά περνάτε από εκεί.

Κύριε Δήμαρχε, ο υπεύθυνος δημοτικός σας σύμβουλος για θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό δίκτυο της πόλης και πρώην Δ/της της τροχαίας Ιωαννίνων έχει πλήρη γνώση του προβλήματος δεν τον προβλημάτισε ποτέ αυτή η κατάσταση του οδικού δικτύου σ’ αυτό το σημείο; Ενώ το οδικό δίκτυο της πόλης το γέμισε με φωσφορίζοντα κολονάκια .

Όμως να επιμεληθεί και το εκτός του κέντρου το οδικό δίκτυο. Έλεος κύριοι… και υπευθυνότητα. Δεν αρκεί να λέμε <<Γιάννενα πρώτα στ’ Άρματα στα γρόσια και τα γράμματα >> να υπάρχει ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και ποιότητα ζωής.

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο υπεύθυνος στο υπουργείο μεταφορών κ. Βοβός χαρακτήρισε την περιοχή μας ως την πλέον επικίνδυνη στην ομιλία του στην 22η Αμφικτιονία της <<Π. Ο. Σ. Ε. Α.>>, (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ) στην Πάτρα , μεταξύ των άλλων επικινδύνων περιοχών της χώρας μας και εσείς κύριοι αδρανείτε.

ΔΡΟΣΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

http://www.ioannina-synergasia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: