Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Παγιδεύουν την ψήφο, κρύβουν τον λογαριασμό!




Με πλεονέκτημα το πρόγραμμα, τη δράση και το ψηφοδέλτιο, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ταράξει τα νερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη της αριστεράς και της οικολογίας στην πράξη

Επιχειρήσεις ενσωμάτωσης της έκδηλης λαϊκής δυσαρέσκειας από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων ετών, καθώς και από τη διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζουν -ατιμωρητί- τον δημόσιο βίο, έχουν στήσει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια των φιλικών τους μέσων ενημέρωσης.

Προκειμένου να κρύψουν το περιεχόμενο των πολιτικών τους, αλλά και την προγραμματική ομοιότητά τους, τα δύο κόμματα σκιαμαχούν επί του σοσιαλισμού και της βαρβαρότητας και επιχειρούν να βρουν τις διαφορές τους στο ζωικό βασίλειο. Αν οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ικανές να συγκρατήσουν τα άλλοτε κραταιά κομματικά ακροατήρια, το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί σε κίνηση συμπληρωματικές διαδικασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάλογο αποτέλεσμα, έστω και αν ο δικομματισμός δώσει τη θέση του στον διπολισμό. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε διά της απαξίωσης της πολιτικής και της ισοπέδωσης των κομμάτων, που μπορεί να εκδηλωθεί με αποχή από τις εκλογές, είτε με εγκλωβισμό της ψήφου σε κομματικά σχήματα που δηλώνουν έτοιμα να συνεργαστούν με το καταρρέον δικομματικό σύστημα, με μόνο όρο τη "διαβούλευση".

Είναι μάλλον προφανές ότι ανατροπή ή αλλαγή των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει με την ενίσχυση των φορέων της κρίσης, οικονομικής και πολιτικής. Και είναι μάλλον προφανές ότι η διέξοδος βρίσκεται στην ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει με τις εναλλακτικές της προτάσεις, τη δράση και τους αγώνες της για τα μεγάλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, ότι μπορεί να ωθήσει τις εξελίξεις σε άλλη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: