Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Στις 13 Μαη στηριζουμε τη ριζοσπαστική αριστερά μέσα στις σχολές Στηρίζουμε την Αριστερή Ενότητα


Οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές αποτελούν ίσως τις πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων. Και αυτό γιατί δεν κρίνονται σε αυτές μόνο οι συσχετισμοί στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων και των οργάνων συνδιοίκησης, αλλά και το πως θα αποτυπωθούν μέσα σε κάθε φοιτητικό σύλλογο, όλα όσα ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από τις σχολές.

Γιατί είναι η εξέγερση της νεολαίας που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ανάγκες μας δεν χωράνε στα σχέδια τους και ότι το νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο ανταγωνιστικό, αλλά και νικηφόρο ως προς το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο πρότυπο. Αυτό ακριβώς πρέπει να αναδειχτεί και στις 13 Μάη. Ότι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που πρωτοστάτησαν το Δεκέμβρη, ενάντια στην κυβέρνηση και το αστυνομικό κράτος και που υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της νεολαίας, θα βγουν ενισχυμένες και στο επίπεδο των φοιτητικών εκλογών.

Στις 13 Μάη στηρίζουμε Αριστερή Ενότητα, που γεννήθηκε μέσα στις νικηφόρες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 και που δεν συστήνεται ως ένα ακόμη τμήμα της -πολυδιασπασμένης-αριστεράς μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά ως ένα ανοιχτό και συμμετοχικό μόρφωμα-κάλεσμα για συσπείρωση και κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων, αλλά και όλων των φοιτητών-τριών.

Στηρίζουμε τη ριζοσπαστική αριστερά μέσα στα πανεπιστήμια, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, στις 13 Μάη ψηφίζουμε Αριστερή Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: