Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για το αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών

Οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές διεξήχθησαν στο φόντο της εξέγερσης του Δεκέμβρη και των αγώνων που έδωσε η νεολαία όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και κάτω από την πίεση των παρατάξεων του δικομματισμού να μετατρέψουν τις εκλογές σε σύγκρουση κομματικών μηχανισμών. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιβολή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των εκλογών. Η επιλογή να διεξαχθούν σε άδειες σχολές και τελικά η μείωση της συμμετοχής βαρύνει την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ.

Παρά τη μειωμένη, σε σχέση με άλλες χρονιές, συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΔΑΠ, με τη συνενοχή της ΠΑΣΠ αλλά και της ΠΚΣ σε μια σειρά συλλόγων όπου απαγορεύτηκε η συμμετοχή της ΑΡ.ΕΝ στις εκλογές, (ΤΕΦΑΑ, ΤΕΙ Σερρών), αυτή έδειξε ότι 2 χρόνια μετά την ίδρυσή της, έχει γειωθεί μέσα στις σχολές, αποτελώντας ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό πόλο προς τις καθεστωτικές παρατάξεις και την κυβερνητική πολιτική, ένα ριζοσπαστικό και ενωτικό εγχείρημα μέσα στα πανεπιστήμια.

Μετά τη θεαματική άνοδο της προηγούμενης χρονιάς, η μικρή φετινή μείωση των δυνάμεων της ΑΡ.ΕΝ αποδεικνύει ότι ο πόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει ριζώσει στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει έρθει για να μείνει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα των αγώνων μας δεν κρίνεται από τα ποσοστά των εκλογών, αλλά από την αντιπαράθεσή των φοιτητών με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, μέσα στα αμφιθέατρα και τους δρόμους, από τις αγωνιστικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και από την αναγκαιότητα αυτό να δυναμώσει, αλλά και να ωριμάσει πολιτικά.

Οι επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς από το αστικό μπλοκ εξουσίας δεν μας στρίμωξαν στη γωνία, αλλά μας πείσμωσαν και μας πεισμώνουν για ακόμα πιο δυναμικούς και ριζοσπαστικούς αγώνες, μέσα και έξω από τις σχολές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της συσπείρωσης και της κοινής δράσης των δυνάμεων της αριστερας, αλλά και της συνέχισης των αγώνων του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Η Αριστερή Ενότητα θα συμβάλλει όλο το επόμενο διάστημα προς αυτήν την κατεύθυνση.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: