Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Εργασία και περιβάλλον επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ντιμπέιτ


Για τις βασικές θεματικές ενότητες και τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί το τηλεοπτικό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, την ερχόμενη Πέμπτη, από ώρα 20.00 έως τις 22.00 σε διακαναλική σύνδεση, συμφώνησαν χθες οι εκπρόσωποι των κομμάτων σε συνάντησή τους.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν ερωτήσεις από 6 δημοσιογράφους που θα οριστούν από ισάριθμα κανάλια, ενώ ο 7ος δημοσιογράφος θα οριστεί συντονιστής.

Κατά τη συζήτηση, ο Ε. Αντώναρος πρότεινε να οριστεί συντονίστρια του debate των πολιτικών αρχηγών η Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ, όμως αυτό θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχουν οι δημοσιογράφοι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Στο debate θα συμμετάσχουν ο Α. Κωνσταντάτος από το ALTER, ο Ν. Ευαγγελάτος από τον ΑΝΤ-1, ο Αιμ. Λιάτσος από το STAR, η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ, η Ο. Τρέμη, πιθανότατα από το MEGA, και κατά πάσα πιθανότητα ο Α. Σρόιτερ από τον ALPHA ή, σε άλλη περίπτωση, ο Ν. Μάνεσης.

Μετά από επιμονή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καρίτζη, αποφασίστηκε να συζητηθούν και θέματα που αφορούν την "εργασία" και το "περιβάλλον". Οι 5 θεματικές ενότητες που θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί διαμορφώθηκαν έτσι ως εξής: (α) Ευρώπη - Εξωτερική πολιτική, (β) Οικονομία - Ανάπτυξη, (γ) Κοινωνική πολιτική - Εργασία, (δ) Παιδεία - Περιβάλλον και (ε) Δημόσια Διοίκηση - Διακυβέρνηση.

Ο αγώνας μπάσκετ Α1 που μεταδίδει ο ΑΝΤ-1 στο πλαίσιο της σειράς των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και έχει οριστεί για την ίδια μέρα, στις 21.30, το πιθανότερο είναι να μετατεθεί κατά ένα ημίωρο, ώστε να μην συμπέσει με το debate.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συζήτησαν ακόμα για προτάσεις τηλεοπτικών "αναμετρήσεων" σχετικές (α) με debate των δύο αρχηγών, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, την οποία απέριψε η Ν.Δ. με το επιχείρημα του Ε. Αντώναρου ότι "δεν συζητάμε για το ποιος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός" και (β) με άλλο debate μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων, που ζήτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι αρνητική, όπως άλλωστε δεν είναι ούτε τα μικρότερα κόμματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός των Ε. Αντώναρου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Καρίτζη, οι Γ. Ανδριανός (Ν.Δ.), Μ. Παπαϊωάννου (ΠΑΣΟΚ), Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Μαΐλης (ΚΚΕ) και Κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: