Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Σκληρότερα μέτρα για τους μετανάστες ζητεί ο Γ. Παπανδρέου

Για περισσότερα μέτρα καταστολής για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Πάτρα μίλησε ο Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή και τους λιμενικούς στο Λιμεναρχείο της Πάτρας.

Αφού μίλησε για "πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε, ουσιαστικά, "σοβαρότερη" φύλαξη των συνόρων και "ξεκάθαρη" πολιτική "ενίσχυσης" και "φύλαξης" των λιμανιών, ώστε, όπως είπε, να δώσουμε ισχυρό μήνυμα στα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης.

Επιπλέον ο Γ. Παπανδρέου εγκάλεσε την κυβέρνηση για "έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής" για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται, το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι διμερείς σχέσεις με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "πλήρη απουσία διαπραγματευτικής ισχύος και πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

"Ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγματα της πολιτικής του ανευθυνότητας και της πλήρους έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότερα μέτρα καταστολής θέλει το ΠΑΣΟΚ

"Θα περίμενε κανείς από τον κ. Παπανδρέου, από τη στιγμή που για χρόνια έζησε εκτός Ελλάδας, να έδειχνε μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στους μετανάστες. Αντί αυτού εξαντλήθηκε σε αναφορές για περισσότερα μέτρα καταστολής" σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για τη μεταναστευτική πολιτική προσθέτοντας ότι "πρόκειται για τη γνωστή αντίληψη, που από κοινού με άλλες συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε φρούριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: