Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Προσοχή-προσοχή! Ο Στάλιν ξαναγύρισε στο εικονοστάσι...

Συμμόρφωση με την απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου του, με την οποία ξαναμπαίνει στο εικονοστάσι των αγίων... ο πατερούλης Στάλιν, απαιτεί το Κ.Κ.Ε. από τους φιλολόγους των σχολείων. Όποιος δεν συμμορφώνεται, παραδίδεται στην μήνιν των μαθητικών οργανώσεων του κόμματος που τον ξεμπροστιάζουν στο "Ριζοσπάστη" και στη συνέχεια τον διαπομπεύουν στην περιοχή του ως αντικομμουνιστή. Διότι, μετά το 18ο Συνέδριο, πας μη σταλινικός και μη μέλος του κόμματος, είναι αντικομμουνιστής. Κι έτσι το ΚΚΕ γίνεται διώκτης εκπαιδευτικών την ώρα που καταγγέλλει ότι... διώκεται, στηρίζοντας μάλιστα στο σύνδρομο της καταδίωξης την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών.

Η Αλεξάνδρα Καλέμη, φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης, είναι ένα από τα πολλά θύματα της καταγγελιολογίας του ΚΚΕ για αντικομμουνιστική δράση. Στις 16 Απριλίου, φωτογραφίζεται σε δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" ότι επιχειρεί "να μπολιάσει τα μυαλά των παιδιών με αντικομμουνισμό". Μαζί της, καταγγέλλονται άλλοι πέντε εκπαιδευτικοί. Σύνολο 6. Σύμφωνα με τον "Ριζοσπάστη", οι τρεις πρόσκεινται στον ΣΥΝ (άρα ο ΣΥΝ καθοδηγεί την αντικομμουνιστική εκστρατεία) και ο ένας στο ΠΑΣΟΚ. Για τους υπόλοιπους δύο, το ΚΚΕ δεν έχει φάκελο. Όλοι ανήκουν στην κατηγορία των εκπαιδευτικών εκείνων που "δεν σέβονται, ούτε τιμούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αποκρύπτουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε όλους τους τομείς, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και επιδίδονται στο 'χάψε παιδί μου ψέματα'".

Θα επιμείνουμε στην υπόθεση της Αλεξάνδρας Καλέμη καθώς η... δράση της προκάλεσε, προχθές το βράδυ, μέχρι και ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ που μαζί με τη φιλόλογο καταγγέλλει για "αισχρή παραποίηση των γεγονότων" και την "Αυγή". Η καθηγήτρια καταγγέλλεται σε δημοσίευμα της 16ης Απριλίου επειδή "προπαγάνδισε την αντισοβιετική και αντισταλινική θεατρική παράσταση 'Rock 'n Roll' μοιράζοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια της παράστασης μέσα στο σχολείο και έκλεισε ραντεβού με τους μαθητές της Β' τάξης (εκτός σχολικού ωραρίου) να τη δουν". Αν τους... έκλεινε ραντεβού για να δουν την παράσταση στο θέατρο ενός βουλευτή του λαού, θα είχε πρόβλημα με το ωράριο το ΚΚΕ;

Σε πραγματικούς χρόνους, τα παιδιά βλέπουν την παράσταση τον Μάρτιο. Στο θέατρο πηγαίνουν 45 μαθητές, μεταξύ των οποίων και ένα μέλος της ΚΝΕ που θεωρεί το έργο αντικομμουνιστικό. Δικαίωμά του! Εκφράζει την άποψή του και δεν έχει καμία κύρωση γι' αυτό. Άλλωστε, θέατρο και σινεμά χωρίς συζήτηση μετά, δεν λέει τίποτα. Κι ενώ όλα αυτά γίνονται τον Μάρτιο, η καθηγήτρια αναρτάται στα περίπτερα ένα μήνα μετά, δηλαδή τον Απρίλιο. Η ίδια το πληροφορείται τον Μάιο. Και στο τελευταίο μάθημα της χρονιάς, μπροστά στους μαθητές της, διαμαρτύρεται για το δημοσίευμα που την έθιξε. Φυσικά και δεν έχει δικαίωμα!

Μια καθηγήτρια που διδάσκει 20 χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο, που είναι συνδικαλίστρια, που κάθε χρόνο οργανώνει θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που είναι πρόεδρος της Δημοτικής Κινηματογραφικής Λέσχης, δεν έχει δικαίωμα ούτε να διαμαρτυρηθεί, ούτε να σχολιάσει. Ο κνίτης μαθητής διαμαρτύρεται, ζητεί τον λόγο για να απαντήσει, η καθηγήτρια δεν του το αρνείται, αλλά του ζητά να περιμένει. Εκείνος αποχωρεί διαμαρτυρόμενος από την τάξη, μετά ξαναμπαίνει, διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους, τελικά επεμβαίνει ο διευθυντής που τον ακολουθεί στην τάξη, του ζητά να πάει στο γραφείο για να συζητήσουν, ο μαθητής αρνείται και το επεισόδιο καταλήγει ατυχώς σε αποβολή. Από τον διευθυντή του σχολείου και όχι από την καθηγήτρια η οποία διαφωνεί. Αποβολή που επικυρώνει ομόφωνα, λίγες ημέρες μετά, ο σύλλογος των καθηγητών, όχι επειδή ο μαθητής είναι κνίτης, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, αλλά "για κλιμακούμενη απρεπή συμπεριφορά". Άλλωστε αν έπαιρνε αποβολή για την πολιτική του δράση και τις απόψεις του, θα την είχε πάρει από τον μήνα Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος των καθηγητών επικυρώνει την αποβολή, στις 14 Μαΐου, μία ημέρα μετά την... επίσκεψη του γραμματέα της ΚΝΕ και βουλευτή Γ. Πρωτούλη ο οποίος συμπεριφέρεται σε διεύθυνση και καθηγητές ως... επίτροπος του Στάλιν. Ίσως να τον πονάει ακόμα το χέρι του, τόσο δυνατά, λέει το ρεπορτάζ, ότι το χτύπησε, σε δύο τουλάχιστον γραφεία, απαιτώντας την προσοχή... των αντικομμουνιστών εκπαιδευτικών. Στις 14 Μαΐου πραγματοποιείται και πικετοφορία των κομματικών οργανώσεων της πόλης ενάντια στον αντικομμουνισμό της Αλεξάνδρας Καλέμη και του Συνασπισμού που πάντα μαζί με το ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι "θα βάλουν εμπόδιο στο να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παντού και ιδιαίτερα στη νεολαία", αναφέρει η ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων της πόλης.

"Δεν μας τρομάζουν οι ποινές-αποβολές της γνωστής κυρίας", δηλαδή της φιλολόγου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ που καταλήγει: "Στις ευρωεκλογές, οι νέοι θα ρίξουν ψήφο απειθαρχίας-ανυπακοής στο σκοτάδι των ιδεών". Απίθανο... rock 'n roll. Να το ξαναδούμε ή μήπως να πάμε στις 30 Ιουνίου στην εκδήλωση του σχολείου που διοργανώνει η Αλεξάνδρα με συναδέλφους της, με τίτλο Ποίηση-Θάλασσα-Τραγούδι; Αυτή εγκρίνεται από τους κομισάριους του ΚΚΕ ή πρέπει πρώτα να υποβληθούν τα κείμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: