Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Για την ΠΑΣΠ και την ΕΦΕΕ

Μόνο αλγεινή εντύπωση μπορούσε να μας προκαλέσει η συνέντευξη της ΠΑΣΠ για τις φοιτητικές εκλογές και οι εκκλήσεις της για την ανασύσταση των ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ. Φαίνεται ότι μια εβδομάδα πριν τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, η ΠΑΣΠ αρέσκεται να καλεί τις άλλες παρατάξεις για την ανασύσταση των οργάνων των φοιτητών, ενώ όλο τον επόμενο καιρό είτε σφυρίζει αδιάφορα, είτε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη συγκροτηθεί το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Να θυμίσουμε ότι λόγω των δικών της, κυρίως, ενεργειών έχουμε οδηγηθεί εδώ και χρόνια στην παράλυση της ΕΦΕΕ και στη μη εκλογή νέου Κεντρικού της Συμβουλίου, με αποκορύφωμα το 2001, όταν η ΠΑΣΠ και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργάνωναν Ανοιχτό Συνέδριο Νεολαίας (!), την ίδια ώρα του Πανσπουδαστικού συνεδρίου. Έξάλλου, ο ίδιος ο γραμματεάς της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μ.Νικηφόρος προέρχεται από την ΑΣΟΕΕ, με την παράταξή του κάθε χρόνο να αρνείται την ύπαρξη παραβάν και λευκών ψηφοδελτίων στην εκλογική διαδικασία, στοιχειώδων δηλαδή εγγυήσεων για τη δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και για την ίδια τη συμμετοχή του συλλόγου στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο!

Ως Νεολαία Συνασπισμού συστήνουμε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ περισσότερη σοβαρότητα όταν αναφέρονται στο φοιτητικό κίνημα και στην αναγκαιότητα δημοκρατικής θεσμισής τους, ενώ ευχόμαστε να επιδείξουν στο μέλλον περισσότερη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Σε ό,τι αφορά στην ανασυγκρότηση των ΕΦΕΕ-ΕΣΕΕ , εμείς παλεύουμε γι'αυτήν με πράξεις και όχι με λόγια.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: