Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Καμπάνια για τους 18χρονους ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Ειδική διαφημιστική καμπάνια για τους 18χρονους, που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου για πρώτη φορά, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισημαίνει ότι από τη μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για τη συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές, που έχουν ξεκινήσει τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το υπουργείο Εσωτερικών, απουσιάζει η πληροφορία ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, γεννημένοι το έτος 1991, έχουν δικαίωμα ψήφου. "Επειδή στόχος και των δύο επικοινωνιακών εκστρατειών είναι ο περιορισμός της αποχής, θα ήταν καλό από την μεριά σας να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να πληροφορηθούν οι εκλογείς αυτοί ότι έχουν δικαίωμα ψήφου" τονίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου είναι η πρώτη κατά την οποία θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όλοι όσοι ενηλικιωθούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι τώρα, όταν οι εκλογές πραγματοποιούνταν μέσα στο πρώτο εξάμηνο ενός έτους, ψήφιζαν μόνο όσοι είχαν ήδη κλείσει τα 18. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών για το εκλογικό σώμα, αυτοί που έχουν γεννηθεί το 1991 ανέρχονται σε 110.562.

Δεν υπάρχουν σχόλια: