Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Τι συμβαίνει με το Γιαννιώτικο Σαλόνι;


Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητά να πληροφορηθεί τι συμβαίνει στο Γιαννιώτικο Σαλόνι όπου έχουν ξεφυτρώσει πλήθος παταριών στους χώρους πρασίνου.Την ίδια στιγμή το κόμμα χαρακτηρίζει την απόφαση του δήμου για έναν άλλον χώρο, την Όαση , «δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα ενεργών πολιτών». Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες αποκάλυψαν τα αδιέξοδα των προηγούμενων νεοφιλελεύθερων πειραμάτων του Δήμου, ανέδειξαν την αισθητική και λειτουργική αξία της ‘Όασης’ και την υπερασπίστηκαν με μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις και ενέργειες».
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την εξέλιξη και τονίζει ότι «ήταν αυτός που έθεσε το πρόβλημα με την διοργάνωση της πρώτης δημόσιας εκδήλωσης στην ‘Όαση’ τον περασμένο Οκτώβριο αφετέρου δε στήριξε ολόψυχα, μαζί και με άλλες δυνάμεις, τις δραστηριότητες της συλλογικότητας ‘Πολίτες για την Όαση’».
Το κόμμα εκφράζει όμως την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Γιαννιώτικο Σαλόνι. «Η πολυδιαφημισμένη μίσθωσή του σε ιδιώτη επιχειρηματία οδηγεί σε ραγδαία αλλαγή της φυσιογνωμίας του χώρου και σε φαλκίδευση των δικαιωμάτων χρήσης και απόλαυσης του κοινόχρηστου πάρκου από τους πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση. Ως παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τον «πολλαπλασιασμό» των ιδιωτικών καταστημάτων, καφετεριών και μπαρ στο πάρκο, «που πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχικός πλειοδότης τα έχει υπεκμισθώσει σε τρίτους», αλλά και τους περιορισμούς στο δημόσιο χώρο: «Πρόκειται για μια ακραία εφαρμογή ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου, για μια επιθετική και αντικοινωνική συμπεριφορά σε βάρος των δημόσιων αγαθών, του περιβάλλοντος και των αναγκών των ανθρώπων και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: