Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα η ΣΥΝάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους

Συνάντηση κορυφής μεταξύ του ΣΥΝ και των Οικολόγων Πράσινων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στην Κουμουνδούρου με πρωτοβουλία του ΣΥΝ. Επί της ουσίας η ηγεσία του κόμματος προχωρά στην υλοποίηση της απόφασης της Π.Γ. για την προώθηση του διαλόγου με τους Πράσινους, με απώτερη φιλοδοξία τη συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην κατά πλειοψηφία απόφαση της Π.Γ. της 7ης Ιανουαρίου υπογραμμιζόταν:"Στόχος, η δημιουργία διακριτού αυτοδιοικητικού πόλου που θα ενεργοποιήσει και θα εμπνεύσει τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΝ θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση-συζήτηση με τους Οικολόγους Πράσινους και πρωτοβουλία για να ανοίξει από τα κάτω η συζήτηση στις τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη για την αναγκαία αλλαγή σελίδας, έξω και πέρα από το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του δικομματισμού".

Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΝ θα μετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας της ΚΠΕ, Δημήτρης Βίτσας, και ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Νίκος Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Φουτάκης. Εκτός από αυτοδιοικητικά ζητήματα, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων αποφάσισε (10.01.10) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τα εξής: "Είμαστε θετικοί σε ευρύτερες συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών -χωρίς όμως να έχουμε προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με κάποιο κόμμα - για να προωθηθούν βαθιές αλλαγές στις διοικήσεις δήμων που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις για διαφάνεια, συμμετοχική δημοκρατία και, πολύ περισσότερο για προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη της πράσινης και κοινωνικής οικονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: