Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Σχετικά με την απόφαση του διοικητικού Εφετείου για τα κολεγια

H απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τα κολέγια,αποτελεί τη χαριστική βολή για την υποβάθμιση και την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή φέρνει προ των πυλών την αναγνώριση τους ως ακαδημαϊκά ισότιμα με τα πανεπιστήμια. Η απόφαση αυτή συνιστά πλήρη παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος.

Το ουσιαστικό θέμα, βέβαια, είναι ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, όπως τουλάχιστον δημοσιοποιείται, οδηγεί σε ευθεία υποβάθμιση τα πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους.Πέρα απο την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων επισφραγίζεται η αναγνώριση τους ως τίτλων ακαδημαίκα ισότιμων με αυτά των ΑΕΙ.

Το ΠΑΣΟΚ και η κ.Διαμαντοπούλου έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους παρά το επικοινωνιακό κρυφτούλι στο οποίο επιδίδονται κατά καιρούς φοβούμενοι τα εκπαιδευτικό κίνημα. Η κατάταξη της εκπαίδευσης στην ελεύθερη αγορά υπηρεσιών και εμπορευμάτων, το εμπόριο γνώσης στο οποίο τα κες επιδίδονται, η εξίσωση προς τα κάτω και ο κατακερματισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων είναι το σχέδιο της κυβέρνησης,πιστό στο δόγμα της νεοφιλελεύθερης επέλασης για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης .

Ως Νεολαία Συνασπισμού αγωνιζόμαστε για το κλείσιμο των κολεγίων, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .Όταν το Υπουργείο Παιδείας εντείνει την επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας, εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την απόκρουση της αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: