Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Νέο επεισόδιο στην Κερατέα

Την ίδια ώρα που, έξω από την Βουλή, οι άνδρες των ΜΑΤ με χημικά και κρότου - λάμψης διέλυαν την καθιστική διαμαρτυρία οι συνάδελφοί τους στην Κερατέα έδιναν παρόμοια απάντηση στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Μια ημέρα μετά, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης διέψευδε κατηγορηματικά πως η αστυνομία θα φύγει από την Κερατέα. "Καμία πιθανότητα να αποχωρήσει η αστυνομία", δήλωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Γ. Ραγκούσης: Η αστυνομία δεν θα φύγει από την Κερατέα

Τα επεισόδια της Τετάρτης ξεκίνησαν περίπου στις 6 το απόγευμα στη Λεωφόρο Λαυρίου, με τους κατοίκους να απαντούν με πέτρες και βόμβες μολότοφ στην εκτεταμένη χρήση χημικών από μέρους της αστυνομίας.

Η ένταση διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και τα πράγματα ηρέμησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό δύο κατοίκων.



Ελεύθερος χωρίς όρους ο πρώην δήμαρχος Κερατέας

Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Κερατεάς Σταύρος Ιατρού, σε βάρος του οποίου έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα επεισόδια που είχαν γίνει στην περιοχή στις 8 Φεβρουαρίου ανάμεσα στους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ και άνδρες των ΜΑΤ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην δήμαρχο είναι για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών ο ίδιος ωστόσο τις αρνήθηκε και τις χαρακτήρισε μεθοδευμένες.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ο πρώην δήμαρχος φέρεται ότι έχει αναγνωριστεί από αστυνομικούς ότι τους τραβούσε τις μάσκες και τις ασπίδες και κατηύθυνε τους διαδηλωτές εναντίον τους, χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις και ρίχνοντας αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: