Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο Καριπίδης βάζει λουκέτο από Δευτέρα


Άγνωστο τι θα γίνει πλέον στο εργοστάσιο, όπως άγνωστη και η τύχη των εργαζομένων σε αυτό. Στο μεταξύ, χθες σημειώθηκε νέα αστυνομική επέμβαση προκειμένου να λυθεί η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων.
Αυτή τη φορά μάλιστα, το σκηνικό «εμπλουτίστηκε» με την παρουσία μιας διμοιρίας ΜΑΤ, τα οποία κλήθηκαν να «διαφυλάξουν την έννομη τάξη» με εντολή εισαγγελέα, μετά από αίτημα της εργοδοσίας. Η «απειλή» για την έννομη τάξη ήταν οι 50 περίπου εργαζόμενοι του εργοστασίου, στους οποίους η εργοδοσία συνεχίζει να χρωστάει δύο μηνιάτικα και το επίδομα αδείας. Το σκηνικό βέβαια ήταν αλγεινό, με τα ΜΑΤ να καλούνται να επέμβουν εναντίον εργαζόμενων, στον εργασιακό τους χώρο μάλιστα και ενώ βρίσκονται σε κινητοποίηση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μέχρι χθες αργά το απόγευμα πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις (μια διμοιρία, τέσσερα περιπολικά και αρκετοί άνδρες της Ασφάλειας) δεν είχε επέμβει. Απέναντί τους βρίσκονταν οι απεργοί του εργοστασίου. Το σκηνικό του καλοκαιριού επαναλαμβάνεται παρότι υποτίθεται ότι δόθηκαν εγγυήσεις για «λύση της κρίσης» τον Αύγουστο, χωρίς αντίκρισμα ωστόσο.
Επίσης, συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Καριπίδη» και τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε κινητοποίηση, δηλώνει και το σωματείο των εργαζόμενων στο Μέταλλο στα Γιάννενα. Τονίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη, μαζί με νομάρχη και δημάρχους στήριζαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και την αδράνεια του Εργατικού Κέντρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: