Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.ΕΜΠΟ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO

Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι 1500 λιμενεργάτες, υπάλληλοι και τεχνικοί του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μην πραγματοποιηθεί το έγκλημα του ξεπουλήματος του ΣΕΜΠΟ.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για πάγωμα και ακύρωση της συμφωνίας παράδοσης του λιμανιού στη COSCO.



Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υπαναχωρεί στο μεγάλο ζήτημα της λεόντειας σύμβασης του Δημοσίου με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους.
Επίσης, η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ για την εκχώρηση του ΣΕΜΠΟ στην COSCO, συνιστά προετοιμασία και μοχλό αναδίπλωσης από διακηρυγμένες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΓΣΕΕ οφείλει να επιμείνει με σαφήνεια στο αίτημα της ακύρωσης της αποικιοκρατικής αυτής σύμβασης και της διασφάλισης του δημοσίου χαρακτήρα του λιμανιού. Δεν χωρούν μισόλογα ούτε διαζευκτικές λύσεις.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν να στηρίξουν αποφασιστικά τους αγώνες των Λιμενεργατών και υπαλλήλων. Τα ήξεις-αφήξεις συνιστούν πρακτικές ενός διαμορφούμενου νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αυτόνομη Παρέμβαση
www.apnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: