Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στην Αυστρία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κινητοποιήσεις ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας. Οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται έχουν ως στόχο την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα και τη δημιουργία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δυο ταχυτήτων.



Τα πρώτα νεοφιλελεύθερα δείγματα γραφής στο χώρο της αυστριακής Παιδείας περιλαμβάνουν την αλλαγή στην οικονομική στήριξη των φοιτητών, την αύξηση των διδάκτρων αλλά και τη θέσπιση νέων κριτηρίων στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Οι Επιτροπές Αγώνα στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στη χώρα, όπως στη Βιέννη, το Λιντς και το Ίνσμπρουκ, έχουν αντιτεθεί στην προοπτική που αποτελεί επακόλουθο της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Μπολόνια.



Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφασίζουν την κατάληψη των σχολών τους, με την Ακαδημία Τεχνών και τα μισά τμήματα του Πανεπιστημίου της Βιέννης να τελούν υπό τον έλεγχο των φοιτητών, παρά τις προσπάθειες για επέμβαση της αστυνομίας.



Η Νεολαία Συνασπισμού στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του φοιτητικού κόσμου της Αυστρίας. Ο αγώνας τους μας αφορά άμεσα, καθώς η νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή συνθήκη της Μπολόνια, που ξεπουλά το δικαίωμα στην παιδεία, απαιτεί πανευρωπαϊκές απαντήσεις και κοινούς αγώνες.



Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας που πρωτοστατούν στις κινητοποίησεις.



Με την εμπειρία από τους νικηφόρους αγώνες των προηγούμενων ετών στην Ελλάδα ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και του νόμου – πλαίσιο θα αγωνιστούμε μαζί με τη νεολαία της Αυστρίας και ολόκληρης της Ευρώπης ενάντια στο μέλλον που σχεδιάζουν οι εθνικές νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και συνδιαμορφώνουν στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης. Ενάντια στο μέλλον της επισφάλειας, της ανεργίας και της εκπαιδευτικής υποβάθμισης.





Η επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: