Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ THΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ‏

Το νέο Υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως βρήκε τρόπο να λύσει τα έντονα προβλήματα των ελλείψεων σε υποδομές, σε διδακτικό προσωπικό και σε βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης.

Βάζοντας στο στόχαστρο τις μαθητικές καταλήψεις και αδιαφορώντας για την επίλυση των προβλημάτων, μεταβίβασε τις αρμοδιότητές του στους εισαγγελείς και την αστυνομία, επιδιώκοντας να καταστείλει τους αγώνες των μαθητών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, διέταξε τις αστυνομικές αρχές να σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος των μαθητών οι οποίο συμμετέχουν σε αυτές τις μορφές διεκδίκησης, και να τους οδηγούν στο αυτόφωρο.

Όμως οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες. Είναι θύματα μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση. Είναι ταυτόχρονα, βέβαια, και η γενιά του Δεκέμβρη που έμαθε στην πράξη τι πάει να πει αγώνας και αλληλεγγύη και δεν τρομοκρατείται από τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ.

ΗΝεολαία Συνασπισμού, αγωνίζεται και θα αγωνιστεί δίπλα στο πλευρό των μαθητών, για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: