Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου Νεολαίας Συν Ιωαννίνων

Την Τρίτη, 30/12 και ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήταν σε εξέλιξη συνέλευση του συλλόγου ΠΤΕΤ, δύο οχήματα της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στο χώρο του Πανεπιστημίου κατευθυνόμενοι στο κτίριο της βιβλιοθήκης. Πρόκειται για προκλητική παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και μάλιστα με γελοία πρόφαση. Το ίδιο απόγευμα, φοιτητές και φοιτήτριες που συγκεντρώθηκαν στη νομαρχία έδωσαν την απάντησή τους με μία μαζική και αυθόρμητη κινητοποίηση.
Ως Νεολαία Συνασπισμού, καταδικάζουμε απερίφραστα την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, την οποία θεωρούμε κομμάτι του αντιδημοκρατικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για να καταστείλει τις κινηματικές διαδικασίες και να πονικοποιήσει τους φοιτητικούς και εργατικούς αγώνες. (τρομονόμος, προσαγωγές μαθητών που συμμετέχουν σε σχολικές καταλήψεις, επιτάξεις απεργών κτλ.)
Το άσυλο δεν υπάρχει για να προασπίζει απλά την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», ούτε και για να προασπίζει γενικώς και αορίστως τη διδασκαλία και την έρευνα. Το άσυλο έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα φοιτητών και εργαζομένων προκειμένου να αποτελεί καταφύγιο των εργατικών και φοιτητικών-μαθητικών κινημάτων.
Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο, ως συστατικό στοιχείο του πανεπιστημίου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την προστασία αγωνιστικών πρακτικών από την κρατική καταστολή ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπως η σημερινή, από την οποία θέλει η κυβέρνηση να βγει με την κοινωνία διαλυμένη πληρώνοντας τις συνέπειες της κρίσης.
Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Οι αγώνες μας ούτε ποινικοποιούνται, ούτε καταστέλλονται.
Όσο απειλούν τα δικαιώματά μας θα μας έχουν απέναντί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: