Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Χαιρετίζουμε την μεγάλη πορεία στα Γιάννενα στο συμπλήρωμα δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η μαζική παρουσία μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, έδειξε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και την εκμετάλλευση που υφίσταται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, μέσα από τα μέτρα του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση και το κράτος, από τη δική τους πλευρά, αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής και της βίας. Επιχειρήθηκε η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, με την έντονη παρουσία ένστολων αλλά και με πολιτικά σε όλο το κέντρο της πόλης.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, και την εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών οργανώσεων και σωματείων. Συγκεκριμένα, η αστυνομία επιτέθηκε στο μπλοκ που συνέχισε την πορεία (μιας και ένα μεγάλο κομμάτι είχε σπάσει από την πρώτη επίθεση) .Εκεί τραυματίστηκαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες με πολλές αναίτιες προσαγωγές αλλά και 3 συλλήψεις.
Το ΠΑΣΟΚ, περίπου ένα χρόνο μετά την εκλογή του και δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνεχίζει και εντείνει τη λογική των «πραιτόρων» και τη στρατηγικής της έντασης, δείχνοντας έτσι ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.
Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στους αγώνες του αμέσως επόμενου διαστήματος.
Καταγγέλλουμε την αναίτια και κτηνώδη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας την Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων , η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.
Αποτέλεσμα της δολοφονικής επίθεσης είναι δεκάδες σοβαρά τραυματισμένοι, ανάμεσά τους και ο γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος και ένα ακόμα μέλος, που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς».
Η στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές, αδιαφορώντας ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα.Δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!
Απέναντι στη βάρβαρη καταστολή, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.Διεκδικούμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη.

Όλοι και όλες το Σάββατο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 από Νομαρχία.

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 15/12.
Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: