Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις Χ.Μαντά για το εκλογικό αποτέλεσμα



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθειά μας που μόλις άρχισε. Είπαμε και στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι για μας η βασική πρόκληση είναι για μετά τις εκλογές. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό με συστηματική δουλειά, βασισμένοι στις αρχές που και προεκλογικά διακηρύξαμε.
Παρ’ ότι το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί ωστόσο η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνει καινούργιες δυνατότητες που θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε, με συνεχή παρουσία στα μεγάλα προβλήματα της πόλης στο πλάϊ των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται δραματικά από τις συνέπειες της πρωτοφανούς καπιταλιστικής κρίσης και των πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και διαχρονικά του δικομματισμού.
Οι εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών έγιναν σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, ιδιαίτερων συνθηκών που αφορούν και το χώρο μας, αλλά και τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Όλα αυτά προσδιόρισαν σε μεγάλο βαθμό το συνολικό αποτέλεσμα , αλλά και το αποτέλεσμα για την δικιά μας κίνηση που χρειάζεται προσεκτικά να αναλυθεί. Ιδιαίτερα χρειάζεται να αναλυθεί και τοπικά η αποχή καθώς και τα λευκά και τα άκυρα , που στέλνουν μηνύματα στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
Κατά τη γνώμη μας η πολυδιάσπαση του χώρου της ευρύτερης αριστεράς σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δυσκολεύει την ριζική αλλαγή των συσχετισμών και την συσπείρωση ενός κόσμου που διαφοροποιείται από τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου και τις κυβέρνησης. Με βάση αυτή τη διαπίστωση εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για ενωτικές ευρύτερες δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης που μπορούν να δώσουν αξιόπιστη προοπτική για ριζικές αλλαγές και στο τόπο μας.
Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών θέλουμε να επαναλάβουμε προς τους πολίτες που τους ζητήσαμε να μας στηρίξουν στον πρώτο γύρο με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ότι είναι ξένο για τον δικό μας χώρο να δίνουμε γραμμές και κατά συνέπεια οι πολίτες θα καθορίσουν αυτόνομα την στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: