Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Κηρύχθηκαν πλημμυροπαθή τα Γιάννενα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε χτες το μεσημέρι στον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Μπούφη η περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Στο νομό Ιωαννίνων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν συνοικίες της πόλης: τα Σεισμόπληκτα, το Κάτω Νεοχωρόπουλο, η Ανθούυπολη, τα Καρδαμίτσια, ο Βοτανικός, ο Μάτσικας και η περιοχή στη γέφυρα Λαγκάτσας, όπως και οι περιοχές Πλατανάκια και Τέροβο όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος και κατέστρεψε ιχθυοκαλλιέργειες. Στο νομό Θεσπρωτίας, πλημμυροπαθείς και επίσημα θεωρούνται οι περιοχές Βρυσέλλα-Κορύτιανη και ο κάμπος Παραποτάμου όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

Με την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το υπουργείο Υποδομών, όπως ανακοίνωσε το ίδιο, ετοίμασε κοινή υπουργική απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί. «Μόλις παραληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η πρόταση για την οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών, θα υπογραφεί άμεσα η κοινή υπουργική απόφαση και θα τεθεί σε ισχύ» σημειώνεται από το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: