Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για Μνημόνιο - κυβέρνηση



* Οι πολίτες απέρριψαν τον εκβιασμό του Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο ο πρωθυπουργός δηλώνει δογματική προσήλωση στο Μνημόνιο και ετοιμάζει νέα μέτρα

* Αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης για τον δικομματισμό

* Έκρηξη αποχής, λευκών και άκυρων, μήνυμα αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση, αλλά και αμφισβήτηση συνολικά του πολιτικού συστήματος

* Σταθεροποίηση δυνάμεων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παρά τον κατακερματισμό στην Αττική. Ανοδική καταγραφή του ΚΚΕ



Σε νέο κύκλο εισέρχονται οι πολιτικές εξελίξεις μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, όπου επιβεβαιώθηκε η μειοψηφική καταγραφή του ΠΑΣΟΚ, η πτωτική τάση συνολικά του δικομματισμού, αλλά και η απόσταση εκατομμυρίων πολιτών από τις κάλπες, με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τα μάτια μπροστά στο μήνυμα αποδοκιμασίας, ξέχασε την απειλή που διατύπωνε ακόμη και την ημέρα των εκλογών για πρόωρες εκλογές και υποστήριξε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου της χρεωκοπίας. Αντιλαμβανόμενος όμως ότι λιγοστεύουν τα περιθώρια ελιγμών, μίλησε για την ανάγκη συνεργασιών με τα κόμματα και άφησε ανοιχτό μεσοπρόθεσμα το θέμα των εκλογών.

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης για την κυβέρνηση, σημείωσε ότι η αποχή στέλνει μήνυμα και στην αριστερά και τόνισε ότι η επιλογή της συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο είναι στρατηγικής σημασίας για την αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: