Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην "Αυτόνομη Παρέμβαση" και τη Νεολαία ΣΥΝ


Βία, κλωτσιές και απωθήσεις με τις ασπίδες, ακόμη και εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήταν η “απάντηση” των δυνάμεων καταστολής στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν η "Αυτόνομη Παρέμβαση" και η Νεολαία Συνασπισμού, έξω από το Χίλτον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων της τρόικα.

Απρόκλητα, χωρίς την παραμικρή αφορμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, εκτελώντας προφανώς σχετικές εντολές, αποφάσισαν να σύρουν τους συγκεντρωμένους, που διαμαρτύρονταν ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης, από το πεζοδρόμιο μπροστά από το ξενοδοχείο, στην απέναντι μεριά του δρόμου. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μόνο από την ώρα που συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κλωτσώντας τους τους εξώθησαν στο διάζωμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και έπειτα στο απέναντι πεζοδρόμιο, την ώρα που περνούσαν αυτοκίνητα! Οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν αποκλείσει το ρεύμα της ανόδου, παρ' ότι οι διαδηλωτές είχαν μαζευτεί στο πεζοδρόμιο, και άφησαν τη ροή κανονικά στην κάθοδο, την ώρα που έσπρωχναν τους συγκεντρωμένους...

Στις δηλώσεις του μετά το περιστατικό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέψευσε τις κυβερνητικές διαρροές ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο Χίλτον, λέγοντας πως πρόκειται για “ψεύδη και αθλιότητες, τα οποία θυμίζουν βρόμικες ιστορίες άλλων εποχών, για να καλύψουν τα αστυνομικά κτυπήματα, τις κλωτσιές και τα βίαια σπρωξίματα που και ο ίδιος προσωπικά υπέστην, παρ' ότι γνώριζαν την ιδιότητά μου”. Εξάλλου, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, όπου μεταξύ άλλων ρωτά αν “αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση όσων αντιστέκονται στις κατεδαφιστικές επιλογές της”. “Φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμποδίσει και να καταστείλει οποιονδήποτε αμφισβητεί την πιο ταξική πολιτική της μεταπολίτευσης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΝ, καλώντας τους εργαζομένους και τη νεολαία “να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους στους αγώνες που έρχονται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: