Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Ζοφερό το μέλλον στην υγεία»



To Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διοικητή Σωτήρη Κωσταρά, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και επισκέφθηκε τα τμήματα του νοσοκομείου. Μίλησε με το προσωπικό και μοίρασε την ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με τα θέματα υγείας. Ο υποψήφιος του συνδυασμού Τάκης Νικολόπουλος ανέπτυξε τις προτάσεις του συνδυασμού για ένα δημόσιο σύστημα που θα παρέχει πραγματικά δωρεάν υγεία, χωρίς εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων. Άσκησε κριτική στις θέσεις του κ. Αργύρη για την υγεία λέγοντας ότι «απουσιάζει η οποιαδήποτε νύξη για χρηματοδότηση. Ως ‘λαγός’ της κυβέρνησης ανέλαβε να προϊδεάσει τους κατοίκους της Ηπείρου για το ζοφερό μέλλον του συστήματος υγείας, που σχεδιάζεται με συγχωνεύσεις και κατάργηση δομών, με πρόσβαση μόνο για όσους μπορούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη και με δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας».Επίσης, η υποψήφια Γεωργία Ζορμπά μίλησε για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εκτίμησε ότι «αυτή η δύσκολη κατάσταση θα ενταθεί με την υπαγωγή των νοσοκομείων στην ευθύνη μιας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που θα υποχρηματοδοτείται και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Στα Τζουμέρκα

Το σαββατοκύριακο, ο κ. Παπαδημητρίου περιόδευσε στα Τζουμέρκα μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Ψυχογιό και τον υποψήφιο του συνδυασμού, Κώστα Μπασιούκα. Προηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου η επίσκεψη στην αγορά της Φιλιππιάδας και της Άρτας, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή η περιοδεία συνεχίστηκε σε χωριά του νομού Ιωαννίνων. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι για τα Τζουμέρκα ότι «το θέμα δεν είναι να αντικαταστήσουμε τη μακροχρόνια ερήμωση και εγκατάλειψη με ένα μοντέλο εντατικής κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων αλλά με μια ισορροπημένη, ήπια ανάπτυξη που θα σέβεται το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής». Επίσης, πρόσθεσε ότι οι αγώνες ενάντια στα φράγματα στον Άραχθο «είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη συλλογικής ενεργοποίησης για το μέλλον της περιοχής. Καλούμε τους Τζουμερκιώτες να θυμηθούν ότι και η μία και η άλλη κυβέρνηση του δικομματισμού υπέθαλψαν και υποθάλπουν τις ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες, τους καλούμε να θυμηθούν, ποιοι στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτούς τους αγώνες, και να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο ‘αύριο’των Τζουμέρκων».

Τέλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Κώστας Λούκας επισκέφθηκε το Μέτσοβο και τα χωριά της περιοχής και συζήτησε τα προβλήματα με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άναρχης ανάπτυξης του Μετσόβου είναι το οξυμένο κυκλοφοριακό του πρόβλημα και η ματαίωση, ύστερα από πιέσεις ιδιωτικών συμφερόντων, της δρομολόγησης μίνι μπας, που θα μετέφερε τους επισκέπτες από την είσοδο στο κέντρο του Μετσόβου» τόνισε ο κ. Λούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: