Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Να βγουν μπροστά οι «αόρατοι»

Με την πραγματική ανεργία να καλπάζει και με την οικονομική κρίση να επιταχύνει, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ως διέξοδο την πλήρη και σταθερή-ασφαλισμένη εργασία.

Αυτό τουλάχιστον τονίστηκε προχτές στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στο Εργατικό Κέντρο στο πλαίσιο της καμπάνιας για την εργασιακή επισφάλεια και την ανεργία. Στόχος της καμπάνιας, όπως τον είχε προσδιορίσει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι η διεκδίκηση σταθερών σχέσεων εργασίας και η κατάργηση της επισφάλειας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Η πανελλαδική αυτή καμπάνια θα κορυφωθεί την Πρωτομαγιά.

Στο ενδιάμεσο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί να αναδείξει τους «αόρατους» εργαζόμενους. Στην εκδήλωση της Δευτέρας κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Σιώκος, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι στόχοι της καμπάνιας. Η καμπάνια επικεντρώνεται στην ανάδειξη των προβλημάτων που αφορούν στην ανεργία αλλά και στην επισφαλή εργασία στις διάφορες μορφές της, «έτσι ώστε να βοηθηθεί αυτό το τμήμα της ξεχασμένης κοινωνίας να αποκτήσει τη δική του φωνή, να οργανωθεί, να συντονίσει τη δράση του και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης» όπως τονίστηκε.

Έγινε επίσης εκτενής αναφορά τόσο στα αίτια της οικονομικής κρίσης του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού μοντέλου όσο και στις προτάσεις που πρόσφατα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Αναλύθηκαν ιδιαίτερα οι προτάσεις του τόσο για την παρέμβαση του Δημόσιου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, για τα λαϊκά ομόλογα κ.λπ., όσο και για τα ζητήματα της απασχόλησης. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πλήρης, σταθερή και ασφαλισμένη, εργασία για όλους και για όλες είναι δικαίωμα αλλά και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση για τα οξυμμένα προβλήματα της περιοχής μας με την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, την παραγωγική αποδιάρθρωση και την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, την μεγάλη έκταση της επισφαλούς και της απλήρωτης εργασίας.





Απλήρωτοι και πάλι στο εργοστάσιο Καριπίδη



Πέντε μισθούς και το δώρο Χριστουγέννων χρωστά η επιχείρηση Καριπίδη στους εργαζόμενους της. Χτες στις 12 το μεσημέρι, το εργοστάσιο επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τον Σωτήρη Σιώκο, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕΔ, το οποίο συζήτησε με τους εργαζόμενους τα εργασιακά τους προβλήματα. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν ότι στηρίζουν τον αγώνα τους τόσο για την πληρωμή τους, όσο και για την ενίσχυση του εργοστασίου, που έχει καθαρά εξαγωγικό σκοπό, ώστε να ξεπεράσει την κρίση, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: