Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Πειραματόζωο για την Ε.Ε. η Ελλάδα!


Η συνεχιζόμενη πίεση απο τις αγορές, η ιταμή δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την Ελλάδα και η αρνητική αξιολόγηση της Κομισιόν μετατρέπουν τη χώρα σε εργαστήριο πειραματισμών για την πειθάρχηση όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Δεν είναι μόνο η ελληνική ιδιορρυθμία του τεράστιου δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων που προκαλεί την αλυσίδα διεθνών απαξιωτικών κρίσεων και κερδοσκοπικών πιέσεων εις βάρος της χώρας μας. Σε μια περίοδο που οι 23 απο τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι κοινωνίες στενάζουν από την επιμονή να εφαρμόζονται νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα "κακό παράδειγμα", πότε με την Ιρλανδία και πότε με την Ελλάδα, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ότι πρέπει να αποδεχθούν σκληρά μέτρα που οδηγούν σε "ανάπτυξη με ανεργία".

Μετά το μπαράζ από τους οίκους αξιολόγησης, χθες τον λόγο είχε η Κομισιόν, η οποία χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως "παράδειγμα προς αποφυγή" και προειδοποιεί τις άλλες χώρες μέλη για το τι μπορεί να τους συμβεί αν δεν εξυγιάνουν γρήγορα τα δημόσια οικονομικά τους. Παράγοντες στις Βρυξέλλες μάλιστα ανακαλύπτουν τον κίνδυνο η ελληνική "απειθαρχία" να προκαλέσει βλάβες στο ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σόιμπλε, ο οποίος, απευθυνόμενος στους Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους που ζητούν αυξήσεις 5% για να τονωθεί η ζήτηση, είπε ότι "οι Γερμανοί δεν μπορούν να πληρώνουν τα λάθη των Ελλήνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: