Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Λαθροθηρία στην προστατευόμενη περιοχή της Βραυρώνας

Νέο περιστατικό λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή της Βραυρώνας καταγγέλλουν η ΑΝΙΜΑ και η Ορνιθολογική. Οι φύλακες του εκεί αρχαιολογικού μουσείου περισυνέλεξαν πυροβολημένο πετρίτη μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, όταν η περιοχή ανήκει στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura και το κυνήγι απαγορεύεται στη γύρω περιοχή. Το συγκεκριμένο γεράκι δεν είναι το πρώτο προστατευόμενο είδος που βρίσκεται εκεί πυροβολημένο. Μερικούς μήνες πριν είχε βρεθεί ένα ξεφτέρι και παλιότερα άλλος ένας πετρίτης. Ο τελευταίος πετρίτης βρίσκεται στον Σταθμό Α' Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ και ήδη έχει χειρουργηθεί.

Όπως επισημαίνουν οι δύο οργανώσεις, πριν ακόμη κλείσει μήνας από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, οι λαθροθήρες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλαξης και καλυπτόμενοι πίσω από την έναρξη του νόμιμου κυνηγιού, έχουν εξαπολύσει πραγματική επίθεση στην άγρια φύση. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουν ότι μόλις το περασμένο Σάββατο ολόκληρη ομάδα με πλωτά μπήκε παράνομα στην προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς αποδεκατίζοντας τα υδρόβια της λιμνοθάλασσας χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να αντιδράσει.

Το κοινό σημείο αυτών των περιστατικών λαθροθηρίας είναι η πολλαπλή επανάληψή τους στους ίδιους χώρους, επιβεβαιώνοντας την αποθράσυνση των λαθροθηρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: