Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με τον τρομονόμο

Eν κρυπτώ, στα μέσα του καλοκαιριού επέλεξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τις όποιες πενιχρές εγγυήσεις κατά την εφαρμογή του " τρομονόμου". Συγκεκριμένα κατάργησε τη σχειτική διάταξη που εξαιρεί ρητά απ την εφαρμογή του κάθε είδους πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες, ακόμα και αν είναι, όπως αναφέρει, "παράνομες" ή και "βίαιες". Καμία αυταπάτη βέβαια δεν τρέφαμε και με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς,για τον τρόπο που θα εφαρμοζόταν δηλαδή, ο- καταδικασμένος απ το σύνολο σχεδόν του νομικού κόσμου και απ όλους τους πολίτες με στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά- τρομονόμος. Δεν ξεχνάμε για παράδειγμα τους ανήλικους μαθητές απ τη Λάρισα που κατηγορήθηκαν ακριβώς βάσει αυτού του εκτρώματος για τη δράση τους κατά το Δεκέμβρη του 2008.

Τώρα όμως το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να καταργήσει ακόμα και τα προσχήματα και να στραφεί ευθέως απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη αντίστασης αρκεί αυτή απλώς να θεωρηθεί οτι κατατείνει στη σοβαρή βλάβη ενός κράτους ή ενός διεθνούς οργανισμού (του ΔΝΤ άραγε??) ή στο να εξαναγκάσει παράνομα(δηλαδή κόντρα στο Μνημόνιο?) ένα κράτος ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράγη ή παράλειψη.

Για εμάς είναι σαφής η στόχευση της Κυβέρνησης, η οποία έχοντας συνείδηση του ότι εξαπολύει τη χειρότερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας απ τη Μεταπολίτευση ,αναμένει σφοδρές αντιδράσεις και "παίρνει τα μέτρα της". Είναι ένα ξεκάθαρο βήμα ποινικοποιήσης κάθε αγώνα και κάθε πράξης αντίστασης που μόνος σκοπός του είναι να εκφοβίσει και να "συνετίσει" όποιον προσπαθήσει να αντιδράσει στην κατεδάφιση της κοινωνίας στιγματίζοντάς τον παράλληλα ως " τρομοκράτη". Αξίζει μάλιστα να αναθερθεί ότι η σχετική τροποποίηση έγινε απο τμήμα διακοπής της Βουλής και όχι απ την Ολομέλεια όπως απαιτεί ρητά το Σύνταγμα για νομοσχέδια που περιορίζουν ατομικά δικαιώματα. Προστίθεται, έτσι, άλλος ένας κρίκος στις συνταγματικές εκτροπές της κυβέρνσης, η οποία θυμάται τη "νομιμότητα" μόνο για να καταστείλει κινητοποιήσεις και απεργίες. Εξοργιστική είναι επίσης η διάταξη, η οποία απειλεί ποινή 10 ετών για όσουν παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες σε οργανώσεις με σκοπό τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων ακόμα και αν τέτοιες πράξεις ουδέποτε τελέστηκαν!. Αρκεί να σημειωθεί ότι η ίδια η επιτροπή ελέγχου συνταγματικότητας της Βουλής, η οποία μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ακραία" ή υποθάλπουσα την τρομοκρατία, επεσήμανε ότι ανοίγει το δρόμο υπερβολικής διεύρηνσης του αξιοποίνου, η οποία τελικά καταλήγει σε τιμώρηση του φρονήματος.

Σαν Νεολαία Συνασπισμού εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι σε κάθε πράξη που περιορίζει , μάλιστα με τόσο ακραίο τρόπο τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις λαικές ελευθερίες. Η βασική τρομοκρατική δράση που εκδιπλώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη χώρα είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ, που σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαική κεντρική τράπεζα επιχειρούν να καταστήσουν την Ελλάδα εργαστήρι των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, διαδικασία που προυποθέτει την ισοπέδωση του κόσμου της εργασίας και την καταστροφή του μέλλοντος και των προοπτικών της νεολαίας. Φαίνεται, για μία ακόμα φορά, πως όσοι μας μιλούν για "ελευθερία" εννοούν την ελευθερία των τραπεζών, του ναυτιλιακού κεφαλαίου και των βιομαχανιών να πλουτίζουν σε βάρος της κοινωνίας, και την ίδια στιγμή περιορίζουν στο έπακρο κάθε δικαίωμα και περιθώριο αντίστασης, ώστε η "ελευθερία" που επαγγέλονται να περνάει μέσα από ένα τεράστιο κατασταλτικό κράτος.

Οι αγώνες μας ούτε ποινικοποιούνται, ούτε καταστέλλονται. Όσο οι πολιτικές τους στραγγαλίζουν τις ανάγκες μας, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Το Γραφείο τύπου της Ν.Συν

Δεν υπάρχουν σχόλια: