Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δημόσιος χώρος στο προσκήνιο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είπε στην εκδήλωση ότι «αυτοδιοικητική λογική σημαίνει αυτονόητα και αγώνας ενάντια στο μνημόνιο». Μίλησε ακόμη για το πρόγραμμα της παράταξης, ως προτάσεις που διατυπώνονται «από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων, επιδιώκουν ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης με κεντρικές τις έννοιες του δημόσιου χώρου και των συλλογικών αγαθών και προϋποθέτουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και των σημερινών συσχετισμών».

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και σε έναν πρόωρο… αγωνιστικό «Καλλικράτη», την κοινή αντίσταση ανθρώπων από τα Γιάννενα και την Άρτα για την προστασία του Αράχθου.

Στο ψηφοδέλτιο, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΝ στην Άρτα, εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ψυχογιός, ο οποίος χαιρέτισε τη συγκρότηση της παράταξης και είπε χαρακτηριστικά για τον «Καλλικράτη» ότι «ούτε αποκεντρώνει ούτε ενθαρρύνει τη λαϊκή συμμετοχή, και τόνισε την ανάγκη να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα αντίστασης από το λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου».

Νωρίτερα, την Κυριακή το βράδυ ο κ. Παπαδημητρίου πήρε μέρος στη συνέλευση των κατοίκων της Πέρδικας, για την έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου. «Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρατάξεις του δικομματισμού για την Περιφέρεια της Ηπείρου απέφυγαν τις δεσμεύσεις, καθώς ο μεν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Ν.Δ. εξέφρασε την προσωπική του άποψη η δε παράταξη του ΠΑΣΟΚ απείχε τελείως, αφήνοντας τον βουλευτή Χρήστο Κατσούρα να προσπαθεί να εξηγήσει την κυβερνητική παλινωδία» αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου. Ο ίδιος τόνισε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης εκθέτει τους υποψηφίους της αλλά δίνει προεκλογικές εγγυήσεις στα ιδιωτικά συμφέροντα, που συνδέονται με την κατασκευή του αγωγού», και δεσμεύτηκε για την την υποστήριξη των στόχων του ψηφίσματος μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο. Ακόμη μίλησε για το ρόλο των αγωγών αερίου ως «δικτύων τράνζιτ διέλευσης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, χωρίς συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη, στις αρνητικές τους επιπτώσεις ανεξαρτήτως προέλευσης και στην ανάγκη ενός ενεργειακού μοντέλου αποκεντρωμένου με κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή και μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και τις μεταφορές».

Το ψηφοδέλτιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο.» στην Άρτα:
Δημήτρης Βλαχοπάνος καθηγητής-φιλόλογος,Πρόεδρος του Συλλόγου «Πολιτών παρέμβαση»

Γιώργος Καρέζος καθηγητής

Δημήτρης Καραγεώργος, γραμματέας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Άρτας

Σωτήρης Κολιοκώστας σπουδαστής ΤΕΙ

Λίτσα Κιτσαντά, συμβολαιογράφος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες για τον Αμβρακικό»

Γρηγόρης Κουτσίκος, εκπαιδευτικός

Βάσια Καραμπίκα, απόφοιτος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής του ΕΜΠ

Αύρα Λυκούρη πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο Άρτας

Βασίλής Μουλιανίτης, εκπαιδευτικός

Μάρκος Μπασιούκας, εκπαιδευτικός

Ελένη Παππά, φοιτήτρια Μαθηματικού Ιωαννίνων

Χαράλαμπος Πεσλής, αγρότης-πτηνοτρόφος

Δημήτρης Σταμούλης πρώην πρόεδρος ΕΛΜΕ Άρτας

Κωνσταντίνος Σταύρου, φοιτητής Φιλολογικού

Γιώργος Χασκής αγρότης, συνδικαλιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: