Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κομβόι και από Γιάννενα προς τη Βουλή

Κομβόι από φορτηγά και νταλίκες ξεκίνησε στις έξι το πρωί από τα Γιάννενα με προορισμό την Αθήνα. Περίπου 100 οδηγοί κινήθηκαν προς την οδό Πειραιώς για να είναι παρόντες στο προγραμματισμένο ραντεβού με τους συναδέλφους τους. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ο εφοδιασμός της τοπικής αγοράς.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι, παράλληλα έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στα σημεία συγκέντρωσης στις εισόδους της Αθήνας και με άλλα φορτηγά, έφτασαν τη νύχτα από την επαρχία και σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο συνολικός αριθμός του ξεπερνά τα 1.000.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από την Ομόνοια πορεία διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, καθώς εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση, μέχρι αύριο, το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει, επίσης, για σήμερα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.

Προς το παρόν ηρεμία
Σε ό,τι αφορά στα μπλόκα, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία, η αστυνομία έχει πάρει σήμερα αυξημένα μέτρα, αλλά και σαφείς εντολές να μην επιτραπεί σε φορτηγά να μετακινηθούν προς την Αθήνα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς γίνεται κανονικά, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει μια σχετική δυσκολία, καθώς είναι ελεύθερη μόνο μία λωρίδα.

Η αγορά στα Γιάννενα

Ενώ οι οδηγοί συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα απ’ όλη την Ελλάδα, οι πρώτες -μικρής εμβέλειας- ελλείψεις στον εφοδιασμό της αγοράς έχουν αρχίσει να παρατηρούνται και στην πόλη των Ιωαννίνων. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην τοπική οικονομία. «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν κρίσιμες ελλείψεις. Ίσως να λείπουν κάποιες μάρκες προϊόντων, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ακόμη οξύ» είπε στον «Η.Α.» ο ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ Βασίλης Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: